Как японките поддържат форма?

56Азиатските дами дават четири съвета как да справим с излишните килограми

Свикнали сме да мислим за загубата на тегло като за непрестанна борба между глада, желанието ни за нещо сладко и мързела, който ни спира да влезем във фитнес залата.

Японците са на мнение, че всичко това е излишно. Но как поддържат страхотната си форма и на какво се дължи тяхното дълголетие? На хармонията, в която живеят.

“Когато се преместих в Токио, теглото ми бе с 20 кг повече от нормалното за мен. Разказах за моите притеснения на една японка и нейния отговор наистина ме шокира. “Вземи си гореща вана. Това ще ти помогне”, каза тя. Гореща вана? Аз спазвах строга диета, измъчвах се с ежедневните 2-часови упражнения и не можех да спра да мисля, че не се старая достатъчно. Но само промяната на отношението ми към моето тяло ми помогна да загубя с лекота 30 кг”, разкрива Катрин Грьонър.
Тя заявява, че обръщаме прекалено много внимание на калориите и не се фокусираме върху най-важното нещо: да се вслушвате в “гласа” на тялото ни. Именно на това се дължи перфектната визия на азиатските момичета. Ако следвате техните съвети, то и вие съвсем скоро ще се радвате на различна визия.

Не прекалявайте с тренировките
Често момичетата, които искат да отслабнат, започват да тренират усърдно и да поемат доста обилно количество здравословна храна. Това се оказва погрешно, според японките. “Ако тренирате като сумист, ще изглеждате като сумист”, категорични са момичетата в Япония. Те обясняват, че с изграждането на мускули, вие трупате и мазнина. Друг недостатък на прекомерните упражнения е хипервентилация (учестено дишане). Когато дишането ви е ускорено, тялото ви получава сигнали, че трябва бързо да се снабди с енергия, а това се случва чрез храната. Това е и причината да изпитвате глад след упражнения.

Топлината е живот

4545Едно от най-популярните направления в Изтока е, че приемат храна, преминала през топлинна обработка. Но не си мислете, че залагат на сложни ястия. Те възприемат храната катоенергия, която консумираме, за да оцелеем. Много диетолози съветват да ядат сурови плодове и зеленчуци. Няма никакво съмнение, че това е много полезно за вашето здраве, но японците биха ви препоръчали да ги сварите или изпечете, за да може тялото ви да се стопли. Може би те няма да съдържат много витамини, но тялото ви ще получи повече топлина и енергия.
Не приемайте течности по време на хранене
Японците никога не пият нещо, докато се хранят. Първо, защото течностите охлаждат тялото. И второ, защото това е вредно за храносмилането. Учените обясняват, че водата неутрализира киселината, която стомахът произвежда, за да протече безпроблемно храносмилането. В резултат на това, тялото ви се нуждае от повече енергия, за да продължи този процес и затова вие се нуждаете от още храна. Храната може също да предостави на тялото необходимите течности, ето защо японците обичат горещите супи.

Горещата вана удължава живота
Горещата вана действа страхотно на духа и тялото. Тя носи спокойствие, мускулите ви са облекчени, а циркулацията на кръвта се подобрява по естествен път. Вземането на вана поне два пъти месечно ще ви подпомогне кожата ви да се пречисти, а храносмилането ви да се подобри. Но японците имат едно важно правило: нивото на водата във ваната трябва да е до нивото на сърцето, ако е по-високо, кръвното ви налягане ще се повиши. Температурата трябва да я около 38 – 40° С, за да се подбри кръвообращението.
Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+