Житна диета 2018 за отслбване+ Меню

Прочутата Житна Диета е един от най-ефективните методи за сваляне на излишните килограми. Основното, което препоръчват диетолозите, е внимателно да следвате всички необходими препоръки. С помощта на тази житна диета за 2018 можете лесно и бързо да постигнете здравословно тегло.житна диета

Ползи

Основната храна на житната диета е житото. То доказан източник на енергия за човешкия организъм, влияе благоприятно върху активността на цялата кръвоносна система, нормализира работата на всички храносмилателни органи, предотвратява образуването на холестерол, регулира метаболизма, стимулира имунната система, източник e на основни аминокиселини, минерали и витамини, има възстановителен ефект върху целия организъм, забавя процеса на стареене, има ниска калоричност, лесно е за усвояване и спомага за премахването на токсините от тялото.

 Противопоказания

Този метод на загуба на тегло има няколко противопоказания. Не бива да правите житната диета, ако имате: хроничен запек, гастрит, понижена стомашна киселинност, заболявания на щитовидната жлеза, непоносимост към глутен, бременност.

Учителят Петър Дънов описва подробно практикуването на диетата с жито. Диетата по метода на Дънов е с продължителност от 10 дни, започва при пълнолунието през м. Февруари и цели да пречисти тялото, както от токсините, натрупани с тежките храни през зимата, така и съзнанието. Диетата на Петър Дънов е критикувана от доста диетолози с предпоставката, че не отговаря на съвременния начин на хранене. А ето и нашата гледна точка, през която ще ви предложим популярната житна диета.

 Как се прави сега

Житната диета ще ви позволи да загубите 4-5 килограма на седмица. В същността на тази диета е житната каша, която трябва да свари, без сол, захар и други добавки.

житна диета 2018

Как се прави житната каша:

 Всяка вечер се измива 100 гр. жито, а след това се залива с гореща вода и се оставя да престои така цяла нощ. Житната вода се изпива с малко мед и лимон преди сутрешната закуска.

За разлика от най-строгите моно диети за отслабване, житната диета не се ограничава само до храненето с житна каша/вода. Всяка една диета, която лишава тялото от разнообразно хранене, трябва да бъде добре прецизирана. В диетата можете да включите в малки количества плодове (с изключение на банани), зеленчуци (с изключение на картофи), както и нискомаслени млечни продукти.

Може да пиете от житната каша/вода преди всяко от основните хранения – преди закуска, обяд и вечеря, а не само преди закуска, както е по практиката на Петър Дънов.

Житната диета на Учителят Дънов се различава от предложение от нас вариант

При диетата с житна каша на Петър Дънов е важен периодът на изпълнение – Февруари, когато пречистваме организма от натрупаните токсини през зимата. Това може да не е особено подходящо за този период, защото една подобна диета би отслабила нашия организъм и това би довело до по-слаб имунитет, който да стои срещу сезонните вируси в този период.

Също така диетата на Учителя Дънов се съчетава със стоенето на луната, което може да бъде особено затруднение със съвременния начин на забързан живот. Третата разлика е, че житната диета на Дънов разчита само и единствено на храненето с житна каша за определен период.

Ние стоим против липсата на разнообразие в хранителния режим. Ето защо предлагаме този вариант.

Примерно дневно меню за диетата с жито:

Закуска: житна каша/вода, 200 гр. кисело мляко;
Обяд: житна каша/вода, 200 гр. вегетарианска супа / зеленчукова салата
Вечеря: житна каша/вода, 200 гр. кисело мляко, портокал или ябълка.

Можете също така да направите 1-2 леки междинни закуски с пресен плод или зеленчук.

Когато приготвяте житната каша, можете да добавите малко ситно нарязани плодове или зеленчуци.

По време на храненето трябва да пиете повече чиста вода, билков чай за детоксикация, малко количество кафе без захар и сметана.

Препоръки

Максималната продължителност на диетата е 10 дни, но по-добре да се ограничи до една седмица.

Ако не се чувствате добре по време на диетата, просто я преустановете.

Консултирайте се с лекар преди предприемането на какъвто и да е хранителен режим.




Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+