7 признака, че се събуждате духовно

https://www.art1a1d.comМоже да преживяваш определени симптоми на възнесение с промяната на твоите физични, емоционални, ментални и духовни структури към по-високо ниво на съзнание.

Какво е възнесение?

Възнесение е процесът на духовно пробуждане, който те издига на по-високо ниво на съзнание. Когато това се случва, може да изпитваш някои симптоми.

В процеса на възнесение твоята вибрационна честота става по-лека. Това изисква отказ от егоистично мислене за сметка на преминаване към царството на любовта и светлината. В процеса на възнесение ти се убеждаваш във вътрешната свързаност на всички неща и се научаваш да се освобождаваш от моделите и физичните структури, които причиняват стрес и страх.

Процесът на възнесение води до радикални промени в начина ти на мислене, действие и взаимодействие с околните. Извървяването на този път към духовно пробуждане обаче носи определени трудности и дискомфорт.

Симптомите на възнесението не са неизбежни и не са предизвикани от процеса на възнесението. Те са всъщност резултат от придържането към ограниченията и съпротивата срещу процеса. Ако прегледате тези симптоми и се опитате да работите върху тях, ще успеете да намалите дискомфорта и да ускорите процеса на възнесението.

Ето 7 симптома, които може да преживяваш по пътя си към духовно пробуждане:

1. Повишени чувствителност и съзнаване

Това се отнася към усещането ти за средата, която те заобикаля. Може да почувстваш засилване на усещането ти за миризми, чувствителността при докосване, за звуци и вкусове. Това може да носи известно неудобство. Може да се изостри нетърпимостта ти към някои храни в процеса на прочистване на тялото ти от нещата, които вече не са ти необходими. В допълнение може да откриеш, че вече не можеш да търпиш някои платове и материи, изкуствени продукти за грижа за тялото или химически почистващи препарати. Ставаш прекалено чувствителен към силни миризми, силен шум, горещина или студ.

Положителната страна на нещата е, че може да се повиши усещането ти за присъствие – ще забелязваш повече красотата около теб, ще се засилят емоциите ти, когато слушаш хубава музика или наблюдаваш залеза. Може дори да започнеш да виждаш аури и сфери, а също и да чуваш звуци, които остават скрити за другите.

2. Физически промени

Тялото ти може да се промени. Това може да се усеща под формата на различни болежки. Обичайните места, които задържат напрежението са вратът и раменете, гърлото и челюстта. Това може да е, защото чувстваш, че носиш тежко бреме или защото се страхуваш да заявиш мислите си пред околните.
Физическите симптоми могат да бъдат преодолени с практикуване на медитация, йога, рейки… Облекчението може да дойде дори от обикновена баня със соли, но помни, че болките може да са зов за промяна. Грижи се добре за физичното си тяло, подбирай по-леки храни, прекарвай повече време сред природата.

3. Промени в настроението

Повишената ти чувствителност може да ти повлияе, освен физически, също и емоционално. Част от процеса могат да се окажат бързите промени в настроението. Може да почувстваш засилване на усещането ти за съпричастност. Повишената емпатия и чувствителност към емоциите на другите може да се комбинира с емоционални притеснения от твоето минало, с които също ще трябва да се справяш. Това може да е трудно, но е част от процеса на лекуване и развитие.

Успоредно с негативните емоции може да изпитваш и незаменими моменти на радост и блаженство. Може да усетиш интензивни чувства на любов към всички живи същества. Може да предизвикват сълзи в очите ти красотата на цвете, смехът на дете или плачът на любимите ти хора.

Важното е да не отхвърляш и да не потискаш тези чувства, а да ги преживяваш. Разрешавай на себе си да плачеш или пък да беснееш, ако имаш нужда. Когато дойдат силните емоции, дишай, почувствай емоцията както намериш за добре, след това я остави да отмине.

4. Промени в енергията

Може да усетиш драстични промени в енергията. Понякога може да се събуждаш с чувството, че през теб тече цялата енергия на света и с ентусиазъм за живот, а друг път усещаш летаргия и депресия. Това е част от целия процес. Давай си почивка, когато е необходимо. Внимавай какво предизвиква промените. Дали не са определени хора и ситуации, които те изцеждат или пък те зареждат?

Следвай знаците, които тялото ти дава. Така ще разбереш къде са блокажите на енергията в тялото ти. Може да чувстваш присвиване в гърлото, учестено дишане, напрежение в стомаха, стягане в областта на сърцето… Може да се окаже, че е възможно да освободиш тези блокажи като си представяш, че през тях протича светлината. Тук също може да си помогнеш с медитация, йога, рейки и т.н.

5. Промяна в моделите на спане

Процеса на възнесение може да промени навиците ти за спане. Може да започнеш да спиш повече или пък по-малко. По време на сън обаче, се извършва огромна работа, свързана с духовната промяна – например освобождаването от стари енергии, лекуване, интеграция… Това може да се свързва с ярки сънища или пък будуване през нощта.

Може да се окаже полезно да си водиш записки или пък рисунки след събуждането, за да можеш да осмислиш и да интегрираш познанията, които ти носи сънят.

6. Промяна във връзките

Духовното извисяване може да се отрази на връзките ти. Това е едно от нещата, които ни дърпат назад – страх от загубата на хора, които обичаме. Но онези, които трябва да останат в живота ти, ще оценят новата ти версия. Имай предвид, че в процеса ще откриеш нови приятели и сродни души. Трудно е да се разделяш с хората, но знай, че някои от тях е трябвало да бъдат част от живота ти само в определен период.

7. Имаш копнеж

Може да преживееш чувство на загуба, носталгия, копнеж. Чувстваш, че искаш нещо, но не си в състояние да разбереш какво точно е то. Процесът, през който минаваш, води до дезориентация. Не се тревожи, скоро ще откриеш себе си.

Как да се справим с тези симптоми

Блокирането и съпротивата срещу симптомите само забавя процеса. Разреши на промените да потекат през живота ти. Търси помощ и подкрепа, когато имаш нужда. Ако физическите промени те мъчат, потърси професионална медицинска помощ. Фокусирай се ежедневно върху духовното си здраве и благоденствие.
http://megavselena.bg/

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+