Синините под очите на детето

За съжаление, днес много майки се сблъскват с такъв проблем.

https://www.art1a1d.comПричините за появата на този проблем могат да бъдат съвсем различни. Но преди да се вдигне паника и спешно да тича на лекар, опитайте се да разберете от къде се появяват кръгове под очите при децата и как да се избегне.

Доста често появата на подуване под очите при деца, казwа за индивидуални характеристики на подкожната тъкан. Ако някой от родителите има кръгове под очите, а след това ги има и при  вашето дете – това е наследствено явление. Когато детето не е притеснен0, няма неразположение и няма  липса на апетит, когато изглежда енергично  и здраво  – нямате причини за преживяване.
Освен вродена функции, появата на кръгове под очите  може да се дължи на претърпели наскоро болести  или сезонна липса на витамини.

Също така, основните причини за появата на синини или отоци под очите на детето се отнася умора и хронична липса на сън. Тогава  е необходимо да се приемат витамини взимайте и  да отделят много време за разходки на открито.

Появата на торбички под очите при деца се дължи, също така, на недостатък на желязо в растящия организъм. По възможност заменете нездравословна храна и заведения за бързо хранене с продукти, съдържащи голямо количество желязо.

В гореизброените случаи появата на кръгове под очите при децата е индикатор на общото състояние на детския организъм. И ако незабавно се реагира на този сигнал, след това може не само да се  предотврати появата на синини под очите на детето, но и да се  подобри  общото състояние  на детето.

Но ако това е неприятно явление стане дългосрочно тогава  може да е симптом на влошаване на работата на бъбреците или на интоксикация на дете. Когато всички мерки за премахване на синини под очите са направени, а на външния вид на малко дете не се е променило, посещение на лекар става неизбежно, тъй като освен интоксикация, причината за появата на синини и торбички под очите при децата може да се дехидратация на организма, различни ендокринни заболявания, паразити или аденоиди. Окончателната диагноза се поставя само от лекар след редица анализи.  Тогеа се предприема действие за лечение като е желателно то да не е антибиотично а да се приемат медикаменти на естествена основа.

Когато лечението приключи, не забравяйте, че точно сега, детският  организъм е отслабен и  грижата трябва да е засилена .  Прекарвайте повече време с вашето малко дете на открито и направете разнообразно храненето.
Всеки ден увеличавайте количеството на пресни зеленчуци и плодове.

Не забравяйте, че вероятността от повторна поява на синини под очите при деца в продължение на няколко месеца остава висока. и окато детето напълно оздравее наблюдавайте хеговият израа.

Правилно хранене, чист въздух, добра  физическа активност – това са компоненти, които свеждат до минимум появата на синини под очите при децаа и на всякакви други заболявания.




http://otgovoru.com/

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+