Енергийни блокажи

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/09/Untitled-design-9-6-740x431.pngЧували ли сте за това, че енергията ни може да блокира в определени части от тялото? Какво всъщност представлява енергийния блокаж и как да се освободим от него са изключително важни от езотерична гледна точка въпроси. Според квантовата физика всичко в света е енергия, която непрекъснато се върти, променя и взаимодейства. Енергията може да вибрира на различни честоти и може да бъде сгъстена под формата на материя ии ефирна, каквато е енергията на нашата аура.

Какво всъщност представлява енергийния блокаж?

Енергийният блокаж представлява натрупване на енергия в едно място, което възпрепятства енергията да се върти и да тече свободно. Представете си едно корито на река, което е блокирано и водата изтича встрани и не може да тече свободно. Нито да подхрани земята по нататък. Същото се случва и с енергийните блокажи. Енергията е възпрепятствана и не може да подхрани нашата цялост, защото изтича само от едно място. Или е напълно спряна, каквото е състоянието на хронична умора.

Енергийните блокажи се проявяват в различни физически симптоми – от скованост, напрежение и болка в опредлени части на тялото до физическа болест, депресия, страхове и т.н. Колкото по-дълго таим в себе си енергиен блокаж, толкова по-тежко е неговото проявление през тялото.

Как да премахнем енергийния блокаж?

Правилно дишане

Дълбокото и бавно дишане ще внесе повече кислород в тялото ни и по този начин енергията малко по малко ще започне да се раздвижва. Дихателните практики или т.н. пранаяма в йога традицията, ще ни помогне да раздвижим енергията в тялото си, за да може то малко по малко да зпаочне да се изчиства.

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/09/pensive_girl_at_the_lake-768x512.jpgДвижение

Няма значене дали ще изберете йога или друго любимо физическо натоварване. Тялото ви трябва да се движи, да раздвижи кръвооращението, което ще свърши останалата работа по балансиране на енергията и справяне с енергийните струпвания.

Сурова храна

В енергийно отношение има голяма разлика дали консумираме сурова или преработена храна. Често консумираме вредна храна, която внася допълнително токсини в тялото ни, а това още повече запушва коритото на енергийните ни канали. Ако страдате от тежък енергиен блокаж преминаването на сурова диета може много да помогне за възстановяване на естествения енергиен поток в тялото ви.

Плач

Повечето от нас са блокирали сълзите си до такава степен, че ги смятат за нещо лошо, срамно, нешо, което трябва да се избягва. Но точно това е в основата на енергийните блокажи. Емоциите, които не се изразват спокойно се натрупват в телата ни и ги блокират. Позволете на емоциите да изтекат от вас, без значение дали са нови или стари. Осовбодете се и позволете на сълзите да ви пречистят!





материал наhttps://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/09/lady-logo-slogan.pngавтор Екатерина Кьосева

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+