7 динамики

Много хора казват, че все не им върви, че нямат късмет…
А знаят ли, че една от първите бариери пред техите цели се корени в недобрите отнощения със семейството- родители, роднини…
Вижте какво обяснява за начините да направим живота си по успешен духовният психолог Джак Пенърс-https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/07/4745f68f381ca0aa33021c4bf4c82f7e_400x300.jpgДжанака Копирано :
Конфликти с родителите блокират енергийните канали на щастието, предупреждава психолога

“Съвременният човек много прилича на онзи анимационен герой, който гони в кръг един бягащ салам. Това детско филмче дава много точно символично описание на нашия живот. Да, ние винаги чакаме нещо да ни се случи или да постигнем някаква велика цел, за да станем щастливи. Може би понякога идва моментът, в който да се запитаме: “кое е моят салам”, “за къде бързам аз”, “какво толкова очаквам да се ми се случи, че да стана щастлив?”…

Такава “диагноза” на човешкото съществуване постави духовният психолог Жак Пенърс-Джанака. Холандецът е бил в София по покана на “Тринити лайт център” и по повод откриването на своя школа у нас. Пред “Мистериите на “Стандарт” той разкри тайните на щастливия и пълноценен живот и с какво метафизичната психология може да бъде полезна на българите.
………

“Хората преследваме някакви странни сънища и мечти, но докато ги гоним, забравяме да бъдем щастливи”, констатира Жак Пенърс. Той разказа, че за първи път се сблъскал с дисциплината духовна психология в Лос Анджелис. Цитира думите на неговия учител, който му казал, че в този живот ще трябва да избира или да бъде щастлив, или да бъде прав. Често обаче в личните взаимоотношения избираме второто, което прави хиляди хора нещастни. Всеки обвинявал другия, че е по-грешен, а в тази игра и двете страни ставали губещи. Масло в огъня на личните драми наливал и стресът на ежедневието, изпълнено с предизвикателства, дори лудост, нестабилност, постоянна промяна на обстоятелства и настроения. И когато притиснати в ъгъла, нещо в нас излезе извън рамките на контрола, с проблема се заема класическата психология. Тя обаче възприема хората и техните проблеми само от повърхността на видимото.

Богът в нас

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/07/“Перспективата на духовната психология е съвсем различна, защото разглежда хората като божествени създания с човешка опитност”, обяснява Джанака. Казва, че отвъд онова, което се вижда, у всеки от нас има една частица, благодарение на която устояваме на живота с неговите трудности, катастрофи и болести. Нарича я божествената частица – “по-силна от всичко, което някога сте виждали”.

Именно благодарение на нея човекът се справя дори в наглед безизходни ситуации.”Някои човешки проблеми стават много големи и не можем да ги режим, ако нямаме тази уоки-токи връзка с Шефа отгоре”, категоричен е Жак Пенърс.
Неговото разбиране за здравословен живот е човек да бъде добре свързан със себе си, с другите и с Бога. За това помагала и силата на емпатията.

Джанака припомни, че в средата на миналия век Карл Роджърс открил, че когато слушаме даден човек дълбоко със сърцето си ние поемаме неговите чувства. В този момент се получавало нещо много силно – автоматично личностите се свързвали с божествената част от същността си и започвал един процес на изцеление. “Поради тази причина в духовната психология никой няма нужда да бъде коригиран в нещо. Стараем се просто да го разберем и когато това се случи, се възстановява тази божествена същност”, заявява Жак Пенърс-Джанака. Пояснява, че когато сме центрирани в сърцето си и даваме съчувствие на другите хора, всъщност помагаме и на себе си. “Животът е едно огледало и каквото даваме на другите, го даваме и на самите себе си”, учи Джанака.

Енергийните динамики

Освен чудото на емпатията холандецът разказа, че в немската клиника, където работи, прилага доста успешно и метафизични закони (динамики). В своята практика духовният психолог е формулирал седем динамики за привличане на щастието (виж описанието им по-долу – б.а.).

“Седемте динамики описват мощните сили, които творят живота ни. Всяка една от тях има невероятна сила, която може да промени начина ни на мислене, средата и дори бъдещето ни. Да речем, че имате една голяма скала и нямате достатъчно сила, за да я отместите. Е, тези метафизични сили ви дават достатъчно инструменти, за да се справите с положението”, твърди посветеният холандец. Дава за пример динамика номер 3, която често му се налагало да използва в различните семейните констелации при нарушена енергийна връзка с родителите.

Жак Пенърс обяснява, че в почитта към нашите баща и майка е кодирано нещо много по-дълбоко от религиозна догма. Според Джанака в нея се крие коренът на късмета, реализацията, благоденствието, въобще нашето добруване в този свят.

“Да почиташ своите баща и майка е едно от най-старите правила на света. Но като казвам, че трябва да се уважават, не говоря за религия. Това е чисто метафизичен закон, в който вярваме или не действа и предопределя битието ни. Разберете, животът ви не може да потръгне, ако не сте се помирили с родителите”, категоричен е холандският гуру.
Обяснява, че както по бащината, така и по майчината линия към нас тече енергията на нашите предци. Тя приема различни форми, върши определена работа и помага на всяко следващо поколение да се развива и еволюира. Дали обаче ще яхнем тази вълна, или ще се оставим да ни блъска назад, зависи само от нас и нивото ни на разбиране.

До Адам и Ева

“До един имаме някакви взаимоотношения с родителите – първия мъж и жена в живота ни. Често обаче започваме да ги съдим за едно или друго нещо и настават големи конфронтации. Имайте предвид, че в този момент вие всъщност осъждате продукта на тяхната връзка т.е. самите себе си. А това вече е систематична грешка, която има своите сериозни последици във физическата ни реалност”, предупреждава Джанака.

По думите му, човек, който е в сериозен конфликт с баща си, затворя вратата за енергията на своите предци, която тече по мъжката линия. “Бащата в тази система е портата ни към по-добър живот. При проблеми с него било заради скандали, неразбирателство или друго – блокираме пътя си към успеха, реализацията и уважението, което получаваме от другите. В момента обаче, в който излекувате тази линия, нещата моментално и за вас се обръщат към по-добро”, описва Жак Пенърс чудесата на духовните методи.

Каналът на майката

От другата страна сме свързани по рождение с енергийния канал на майката. Той ни носи способността да влизаме във взаимоотношения с околните, да получаваме блага. Ако имаме неразбирателство с този родител, се получава блокаж на приемането, включително и на финансовите потоци. “В случай, че сте млада жена например, то майка ви е огледало на вас самата. При конфликти с нея вие всъщност влизате в конфликт със себе си. Оттук насетне няма как да имате нормални взаимоотношения и с мъжете около вас. Това е метафизиката, няма изключения. И не става въпрос конкретно за вашите родители, а за софтуера, който е заложен във всички ни Свише при нашето раждане. При балансиране на взаимоотношенията и животът ни се подобрява. Срещам се често с такива проблемни семейства и виждам големите промени, които настъпват в техния живот след сеансите. Говорим за корекции понякога на много дълбоко енергийно и подсъзнателно ниво”, разказва фамилният миротворец.

Състоянието преди и след това той сравни със стара и нова версия на операционната система на компютъра. “След изцеление на родителските канали освобождавате енергийните блокажи и се случва все едно да заредите най-новата версия, като успоредно с това получите и последния модел процесор и изчистите всички вирусни програми от себе си”, описва невидимите процеси с IT език Джанака.

Вярва, че животът трудно ще потръгне на човек, който не е изцелил взаимоотношенията с майка си и баща си. Като в случая нямало значение от чия страна идвал конфликтът. Първо трябва да видим в себе си причината и да направим първата крачка към помирението. Защото то касае само нас и нашето щастие. В невидимата система на енергиите родителите не зависят от децата си, а само и единствено от техните предци.

Седемте ключа на щастието

Жак Пенърс формулира седем закона (динамики) за щастлив живот. Те са базирани както на древни метафизични канони, така и на постиженията на съвременната духовна психология. Динамиките са толкова мощни, че създадат чудеса в живота на онзи, който ги прозре и започне да ги прилага.

Първа Динамика: Фън шуй на мислите

със силата на съзнанието си всеки един от нас е режисьор на своя живот от ранга на Стивън Спилбърг. Фън шуй на мислите е всъщност изкуството да настроим позитивно ума си, така че той да привлича към нас непрекъснато хармония. Джанака казва, че умът трябва да бъде като една розова градина, в която да допускаме само чисто учудване. Именно образите и мечтите, идващи от извора на една детска чистота и невинност, ще се материализират много скоро и в живота ни.

Втората динамика: Силата да бъдеш себе си

Автоагресията и носенето на социални маски е сред основните причини понякога животът на човека да зацикля. Метатерапевтът разказва като класически случай – бащата иска момче, но бебето е момиче и то страда заради това в бъдеще. “Пол, националност често създават конфликти. Някои си сменят и имената по три пъти и все още не могат да намерят себе си. Наскоро работих с внучката на една еврейка в Пловдив. Тя искаше да се прекръсти и да се ожени за християнин. Не можете да си представите какъв конфликт стана”, описва един от случаите си духовният психолог. Според него в идентичността ни се намира много голям ключ към щастлив живот. Да бъдеш автентичен и да самоизразяваш себе си създава естествен поток и синхронност. Когато започнеш да изживяваш своята уникалност, скритото злато в теб започва да се разкрива и да ти носи неизмерими ползи.

Трета динамика: Почитай родителите си!

Животът ви никога няма да се развива добре, докато не излекувате взаимоотношенията с родителите си. Този метафизичен закон е намерил място и в Библията. При конфликт с бащата и майката блокираме енергийните канали, по които тече силата на нашите предци. Момичетата да внимават с майките си, а момчетата с бащите си, съветва Жак Пенърс. Колкото повече почитате родителите си, толкова повече положителна енергия нахлува към самите вас. Обратното -тяхното осъждане ни поставя над тях, което е грешка. При починал родител излекуването на връзката трябва да се случи на енергийно ниво отвъд времето и пространството. Това Джанака постига с определени констелации, които могат да разтоварят личността дори от кармични тежести, идващи от предците й.

Четвърта: Светлината на несъпротивлението

Ние не можем да постигнем скоростите на светлината заради съпротивлението на телата ни. На нивото на душевния ни мир също има подобни спирачки. Джанака сравни съзнанието с гараж за три коли, в който обаче няма място за автомобилите, защото е пълен със стари боклуци – емоционални травми. Проблемът идва от там, че животът е едно огледало и онова, което е в нас, се случва и навън. Всичко, което не сме приели, ни дърпа назад, защото е форма на съпротивление. Неизлекувани емоционални травми, осъждания на другия или самите себе си създава у нас невидима форма на съпротивление. Да станеш част от светлината означава да постигнеш мир с това, което се случва и се е случило в живота ти. Защото нещата, на които се съпротивляваме, които не приемаме, които не приключваме, продължават да се случват.

Осъждането също създава много силен блокаж в нас. При това действие се поставяме в ролята на Бог, а само той има право да съди. Опрощаването е работа на Твореца, ние можем да простим само на себе си. Това създава лекота, разяснява Джанака. Нищо на земята не може да устои на несъпротивляващ се човек, заключава той.

Пета динамика: Божествената инициатива

Ние сме направени по Божи образ и подобие и когато се опитваме да направим нещо, всъщност сътворим с Шефа отгоре. Искрата да творим като него е заложена във всеки един от нас. Така че запитайте се кое е специалното, къде е талантът – вашата божия искра. После набележете цел и използвайте Божествената си инициатива. Помолете за Божествена помощ във всичко, което правите. Животът ви е дал духовните динамики за да разрушите ограничаващите ви обстоятелства. Вие притежавате силата на мисълта, инициативата и волята. Научете си да си служите по най-добрия начин с тези божествени дарове. И научете финото изкуство на сътворяване – да правите нещата заедно с Бог.
Настройте се на вълната на Божествената воля и ще постигнете успех отвъд вашите най-смели си мечти.

Шеста динамика- Правилно намерение

Някои хора се чувстват гневни, защото изкарват само по 5 лева на ден. Други правят по 5000, но отново не са щастливи. Според духовния психолог равновесието от силата на правилното намерение носи шестия ключ към щастливия живот. Умът е много мощен инструмент и каквото се случва в него, се проектира отвън. Именно поради тази причина винаги трябва да съблюдаваме какво се появява там, защото то може да промени съдбата ни в една или друга посока. Щастието ни всъщност не зависи от това, което ни се случва (дали имаме успех или провал), а от начина, по който реагираме на случващото се. Как решаваме да погледнем на нещата и как избираме да реагираме – всичко това определя намерението. Тук ключова е благодарността и прошката, които са нашата магическа пръчка за неутрализиране на негативизма и трансформацията към по-добро.

Седма динамика – Духовната енергия

Духовното измерение носи промяна, в каквото и положение да се намираме. Щом навлезем в това пространство и осъзнаем, че сме божи чеда, ние винаги ще бъдем водени, опазвани и осигурени Свише. Щом се настроиш на вълната на Божественото, правилата на играта сякаш се променят. Духовният план включва щастие, здраве, богатство и перфектно себеизразяване. Нужно е да сътрудничим на Божественото, за да се разкрие Божественият план на нашия живот.

На вълната на “Божественото” създава поток и синхронност. Поради това практикуването на любов към Бог е най-мощната динамика, която създава щастлив живот! В “Духовното измерение” ще получите огромни проникновения за това как да промените живота си към по-добро. Целта, значението и щастието могат да вървят заедно, те се срещат в отношението на любящия Бог. Забавлението, щастието, радостта, творчеството, любовта и голямото чувство за хумор се излъчват от всеки, който обича Бог вътре в себе си. Любящият Бог е най-практичният и успешен път към живота, дори и за атеисти. Всичко друго ще ви разочарова, а щастието ще ви заобикаля, ако пренебрегвате тази връзка.

При чисто намерение и Фортуна помага

Холандският метафизик сподели, че прогледнал за скрити сили около нас преди години. Живеел в Австрия с жената и трите си деца и имал малък бизнес. Веднъж работата го завела отвъд океана, където случайно посетил курс за личностно развитие. Там бъдещият гуру за първи път чул и видял чудесата, на които са способни духовните практики. Ненадейно изненадващо и за него самия взел решение да ги изучава в университета в Санта Моника.

Жак Пенърс коментира, че вибрацията на неговото намерение било толкова силна и чиста, че в онзи момент е задействал много мощни метафизични сили. След това нещата взели да се подреждат от само себе си. Въпреки че нямал парите за това следване, те се появили като по поръчка. “Това може да се случи само ако намерението ви е много чисто. Аз реших да уча духовна психология, но в онзи момент нямах финансовите средства. Съпругата ми каза: “Ако си намериш пари – учи”. Три седмици по-късно моят издател в Германия ненадейно ми предложи да изкупи бизнеса ми в Австрия. Така ми плати за три години напред двойно”, спомня си с усмивка Джанака. За него обаче това не е било плод на случайността. Цитира Йода от култовата трилогия “Междузвездни войни”, че фокусът на човека определя неговата реалност,както и Гьоте, който също осъзнавал магическата сила на намерението.

“За да изучавам духовна психология, пътувах от Австрия до Мюнхен два часа. Оттам летях до Амстердам – три часа. След това хващах самолета до Лос Анджелис и след 11 часа отново с кола до университета. Общо ми се събираха 20 часа път от къщи до крайната цел. Това упражнение повтарях всеки месец в продължение на 2 години, докато се дипломирам. Но аз бях на 100% убеден в това, което искам да уча”, разказва холандецът. Не крие, че докато работил в една от големите клиники в Германия, е помогнал на много семейства, но е извлякъл и немалко духовни ползи и за себе си. Споделя, че винаги повтарял на колегите си: “Пациентите са тук заради нас. Защото когато ние решаваме техните проблеми, ние научаваме за нашите”.

материал на standartne

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+