За дами: Маски за разкрасяване от кухненския шкаф

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/09/beauty-face.jpgДа се разкрасим с продуктите на нашата кухня – тази идея не е нова, но можем да й вдъхнем живот като се вгледаме по-добре в качествата на някои плодове и зеленчуци и да ги използваме по-практично за себе си.

И докато се колебаем дали да купуваме кремове от висшата козметика и да залагаме изцяло на био освежаващи помади и лосиони за лице и ръце, то първото, трябва да направим е да определим вида на нашата кожа и степента й на изхабяване. Но с малко въображение можем да въздъхнем облекчено, защото под ръка винаги имаме мини спа арсенал. Не включвайте само лицето, а си направете подхранваща маска на косите, като не забравяте още устните, ръцете, ноктите, лактите, колената и дори петите, съветват специалистите.

Ето и 5 рецепти за красота:

1. Сияйна кожа с кисело мляко и мед
Пробиотиците са продукти, които освен, че подобряват вътрешния микробен баланс на стомашно-чревния тракт поддържат блясъка и издръжливостта на нашата кожа. Този ефект можете да се постигне като изсипете домашно квасено кисело мляко и пчелен мед в една купа в съотношение 2:1. Разбъркайте добре и нанесете върху цялото лице, без да се гримасничите и оставете 10-15 минути. Отмийте с хладка вода. Ще ви хареса задоволителния резултат на маската.

2. Почистваща маска с хлебна сода, мед и вода
Толкова е лесно да си набавите тези 3 съставки. Хлебната сода действа като ексофилант, който почиства мъртвите клетки и стимулира кръвообращението. Смесете 1 с..л пчелен мед и 1 чаена лъжичка сода бикарбонат в дланите на ръката си. Добавете капка вода и нанесете върху лицето, като го масажирате с кръгови движения. Оставете така няколко минути. Отмийте с хладка вода. Ще изглеждате свежо.

3. Маска с тиква, мед и мляко
Ако имате в хладилника парченца от тиква не се колебайте, а ги използвайте за подхранваща маска като си направите пюре. В летните месеци може да е тиквичка. Пуснете нарязаните на малки парченца тиква във вряща вода и намачкайте. От тази смес вземете 2 суп. л. и добавете още ½ чаена л. мед, ½ чаена л. прясно мляко и нанесете върху почистеното лице. Нека маската да стои 15-20 мин. Както винаги, отмивате с хладка вода. Постига се подхранващ ефект, като кожата се зарежда с витамини.

4. Маска за коса с яйце и зехтин за жизнена коса
И тази рецепта е лесно осъществима, и придава на косата изключителен блясък и свежест. Смесете в купичка 2 яйца и 1/3 част водна чаша зехтин. Нанесете върху косата като масажирате скалпа няколко минути. Някои козметици препоръчват сместта да се затопли предварително. По-добре е да не подгрявате на котлона . Препоръчваме ви да сложите старата шапка за баня върху косата и след 15-20 мин. изплакнете и измийте нормално. Времето е достатъчно мазнината на зехтина и протеините на яйцето да проникнат в корените на вашата коса. Ако зехтина не се отмил добре, добавете твърд алкохол, напр. домашна ракия или водка, и измийте отново косата.

5. Ексфолиант с кафява захар, мляко и ванилия
Био кафявата захар е основна съставка при грижата за кожата, която може да се приложи в различни рецепти. Съотношението прясно мляко и кафява захар е 2:1 като добавите пакетче ванилия. Нанесете върху лицето като посоката на кръговите движения е от ушите към носа. Масажирайте няколко минути и изплакнете. Това е всичко.


материал на https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/09/logo-new.jpg автор: Светлана Желева

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+