10 съвета за работещи през лятото

Лятото е времето за заслужена почивка.раб
За много хора това не е така. Особено в сферата на услугите. Дори и добре да е заплатена работата, когато около Вас хората се забавляват, защото са в отпуск, не е много приятно и се изискват малко повече усилия, за да се чувствате добре.
Ето няколко съвета, които биха Ви създали тонус в работните августовски дни:
1. Настройте часовника да звънне половин час по-рано от обикновено. Така ще се поглезите и няма да създавате напрежение от първия момент на утрото.
2. Малко сутрешен спорт- бягане, бързо ходене или лек фитнес…йога или просто разходка около блока. Може и плуване.
3. Стойте на разстояние от социалните медии. Там сега има много снимки на щастливи от своята почивка хора, които се забавляват на острови, плажове или в планината… или мързелуват на палатка до някоя бистра рекичка.
4. Яжте лека и здравословна храна. Месецът е щедър с разнообразие от плодове и зеленчуци. О, пийте много вода!
5. Ако работите в офис-сложете някое ново растение до себе си.
6. Слушайте музика- не много романтична, а по-ритмична и енергична, но по възможност с добри, развлекателни текстове.
7. В обедната почивка си позволете поне няколко минути на открито. Ако разполагате с достатъчно време, хапнете нещо на открито.
8. В късния следобед- освежете се с лек десерт- сладолед или изпийте едно кафе. Може и горещ зелен чай- действа тонезиращо и ободряващо.
9. Не вечеряйте с остатъците от вчера. Направете си салата , аламинут и хапнете малко парче шоколад.
10. Ако жилището Ви има балкон – чудесно! Седнете на прохлада, дошла от залеза на слънцето и се разположете така, че цялото Ви тяло да е отпуснато. Още по-добре би било, ако имате възможност с близък човек и малка чаша коняк да изпратите слънцето… Денят Ви ще е лек, а работното лято няма да Ви тежи толкова досадно. Ще дойде и месецът на Вашата почивка.
Хубав работен месец!

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+