10 съвета за съхранена духовна сила

Думата ,,гуру” днес в Индия означава- учител, но тя идва от древността, защото така са наричали религиозните учители, които са стигали до себепознаването. Днес в Западния свят тази дума има употреба и се отнася за всеки, който популяризира някаква религиозна система или философия от убеждения.%d0%b0%d1%80-%d1%81%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b5%d0%bc
Гуру Ар Сантем се е родил в Краснодарския район на Русия под името- Стаценко Геннадий Григорьевич. Той се е занимавал със спорт, но в 1963 година се разболява тежко и търси лечение чрез учението йога. От този момент започва да се занимава с обучение на малки групи по йога , а в 1987 година регистрира училище по йога в Москава. Днес той има институ с филиали в различни части на Русия и света.
Та гуру Ар Сантем казва, че ако за нарушаване на социалните закони обществото налага наказания, то за нарушаване на природните закони Природата казва своята тежка дума .
Всеки човек притежава духовна енергия, която ако може да управлява, то неговият личен живот ще има повече ред, а съзнанието и духът му ще се развиват и израстват.
За да не разпилявате тази духовна енергия гуру Ар Сантем препоръчва:%d0%b5%d0%bd%d0%b5%d1%80%d0%b3
1. Правете това, от което имате нужда.
Извършавнето на дейности, които не Ви носят лично удоволетворение и изгода само разпиляват вашата енергия.
2. Обещавайте само, ако можете да изпълните казаното.
3. Не отказвайте на молба.
Ако помогнете на някого, благодарността му се явява източник за вътрешна Ви енергия.
3. Живейте с настоящия момент.
4. Имайте цел.
Вско действие се направлява по-добре, ако знаете какво искате да постигнете, ако имате цел, но не правете тази цел в единствена и важна. Ако обстоятелствата налагат- променяйте целта.
5. Не се привързвайте много.
Всяка привързаносът към нещо ни концентрир само върху него и така у нас не се влива нова енергия, а собствената постепенно изчезва.
6.Не се натрапвайте .
Говорете само, когато има нужда и само пред хора, които искат да Ви слушат. В противен случай напразно хабите своята енергия в пространството.
7. В природата няма лошо време.
Ако се научите да виждате в неуспешните си действия само проверени опити, скоро ще можете да се справите с трудни и важни за вас моменти, но не се оплаквайте, защото това изразходва вътрешните Ви сили.
8. Не критикувайте.
Всяка критика към някого предизвиква реакцията на този човек и Ви въвлича в действия, с които губите своята вътрешна енергия.
9. Не разкривайте своите важни цели. Те отнемат от силата Ви и насочват отрицателна енергия към вас.
10. Винаги и при всеки повод искайте разрешение.
Исканото позволение е вид уважение към чуждата интелектуална, физическа и материална сила. Така запазвате своята лична енергия.
Може да Ви стори смешно , но нищо не пречи да се вслушате в някои от тези правила, за да сухраните своята енергия, за да не получите наказния от Природата и тя да отнеме от жизнените Ви сили.
/по материали от масовия печат?

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+