Искам сайт, искам блог

Искам блог, искам сайт!
Блоговете и сайтовете са социална медия.
Какво означава фразата ,,социална медия”.? Въз основа на интернет технологии се осъществява комуникация в интерактивен диалог- разговор със снимки, видео, текст.
Всеки може да си направи сайт или блог.
imagesМежду тези две възможности за комуникация има разлика.
Блогът е вид дневник.
Информацията е в постоянен поток и често се актуализира. Целта е да се осъществи повече комуникация с читателите. Блогът може да бъде скрит и само определена група хора да имат достъп до информацията. Това се определя от неговия собственик. Сайтът има различни страници/един вид списание/ и се използва за предоставяне на определена конкретна информация. Към сайта може да има и страница за блог.
И така преценете от какво имате нужда- да споделяте мнения или да представяте творби и да показвате продукти.

Ако знаете какво искате, можете да започнете.
Необходими са малко компютърни познания и информация как става това.
1. Изберете си платформа/не употребявам правилно технически термини, защото самата аз нямам компютърно или инженерно образование/ . Има много такива: Blogger, Weebly, Wix….
2. Създателите на такива платформи правят и видеоматериали как се използват техните шаблони, за да се направи сайта или блога.
3. Разучете я добре, вижте с какви инструменти разполага.
4. Разгледайте чужди блогове или сайтове- това ще формира естетически вкус у вас и ще Ви даде идеи за дизайн на ващия блог или сайт.
5. Допълнителна информация можете да получите и от различни материали в интернет .
Лично аз започнах точно така. Мен ме подтикна интересът ми към технологиите и желанието ми това, което научавам- да използвам и показвам някъде и да бъда полезна на някого…
Няма смисъл да правите всичко това, ако няма какво да поставите в своя сайт или блог. Тези медии са, за да се споделя или показва нещо и то по възможност : културно, красиво, полезно…..

Сайтът и блогът Ви могат да бъдат и източник на доход , но това е друга тема и изисква МНОГО, МНОГО РАБОТА , МНОГО РАЗЛИЧНИ И ТЕХНОЛОГИЧНИ ПОЗНАНИЯ…

Ако проявявате интерес, бих могла да Ви кажа нещо и по този въпрос… Знайте обаче, че Google  дава малко пари срещу мнооого труд… Не е като у нас в България . Парите  да вземат наште хора, а другите – да бачкат … ха х ах х ха…
С удоволствие бих Ви дала помощ, ако сте начинаещ и искате да започнете свой сайт или блог.

ЗИМЕН ПОЗДРАВ!-лили

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+