Искам сайт, искам блог

Искам блог,искам сайт!
Блоговете и сайтовете са социална медия.
Какво означава фразата,,социална медия”.Въз основа на интернет технологии се осъществява комуникация в интерактивен диалог-разговор със снимки, видео, текст.
Всеки може да си направи сайт или блог.
imagesМежду тези две възможности за комуникация има разлика.
Блогът е вид дневник.
Информацията е в постоянен поток и често се актуализира.Целта е да се осъществи повече комуникация с читателите.Блогът може да бъде скрит и само определена група хора да имат достъп до информацията.Това се определя от неговия собственик.Сайтът има различни страници/един вид списание/ и се използва за предоставяне на определена конкретна информация.Към сайта може да има и страница за блог.И така преценете от какво имате нужда-да споделяте мнения или да представяте творби и да показвате продукти.
Ако знаете какво искате, можете да започнете.
Необходими са малко компютърни познания и информация как става това.
1. Изберете си платформа/не употребявам правилно технически термини, защото самата аз нямам компютърно или инженерно образование/Има много такива: Blogger, Weebly, Wix….
2.Създателите на такива платформи правят и видеоматериали как се използват техните шаблони,за да се направи сайта или блога.
3. Разучете я добре, вижте с какви инструменти разполага.
4. Разгледайте чужди блогове или сайтове-това ще формира естетически вкус….
5. Допълнителна информация можете да получите и от различни материали в интернет .
Лично аз започнах точно така.Мен ме подтикна интересът ми към технологиите и желанието ми това, което научавам- да използвам и показвам някъде.
Няма смисъл да правите всичко това ,ако няма какво да поставите в своя сайт или блог.Тези медии са,з а да се споделя или показва нещо и то- по възможност -културно,красиво, полезно…..
С удоволствие бих Ви дала помощ, ако сте начинаещ и искате да започнете свой сайт или блог.

ЛЕТЕН ПОЗДРАВ!-лили

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+