13-числото на притесненията

Когато това число се появи в календара  винаги е предизвиквало притеснения в голяма част от хората какво ще им донесе денят-N 13.Има хора , които не се страхуват от това , но и те си знаят, че ден 13 може да е по-особен.13
Едно е безспорно-то има своя особена сила и крие много мистика и с това насочва вниманието на всички към себе си.
Много често това число е наричано кармично,мистично,свещено…..
Математиците казват ,че докато числото 12 е съвършено -12 са знаците на зодиака, денят и нощта имат по 12 часа, 12 месеца има годината, то 13-нарушава стабилността на системата.
Причината за това идва от Древността.

1.13 души е имало на ,,Тайната последната вечеря”, тринадесетият бил Юда‚ който по-късно предал Спасителя.
2. Спасителят е разпнат на кръста в петък! Петък е черен, защото в този ден е разпятието на Иисус Христос.
3.В Рим древните магьосници също се страхували от числото 13. Когато извършвали своите заклинания, те се събирали по 12, тъй като вярвали, че 13-ият присъстващ е Дявола.
4.Черната слава на 13 продължава преди около 700 години, когато се слага край на най-богата и могъщата християнскa военнa организация в Европа – Ордена на тамплиерите.Войнствените монаси строили пътища и храмове, водели войни. През 1307 година изчезват така тайнствено, както и се появяват. ‘Железният крал’ Филип ІV нарежда закриването на Ордена на Тамплиерите. В един ден на 13 октомври (петък) те били арестувани, измъчвани и по-късно изгорени от Инквизицията на кладата.
4.Военно-морските сили на Великобритания Великобритания кръстили един от корабите си „Петък 13”. На първото си плаване корабът потеглил в петък на тринадесето число и повече никой не го видял.
5.Космическият апарат „Аполо 13” бил изстрелян в 13 часа и 13 минути централно стандартно време на 11 април 1970 година. Взривът, който е повредил кораба, се е случил на 13 април, но денят не е бил петък. Все пак екипажът успешно се е завърнал на земята.
В същото време много хора от целия свят са приемали и приемат, че 13 е щастливото число. 13 дава началото на нов живот.
1.Маите и ацтеките са вярвали, че числото 13 е свято. В тяхната митология небето се състояло от 13 сфери, в календара им в седмицата имало 13 дни.
2.В древния Египет 13 символизирало благосклонността на боговете.
3.Първият пилот пресякъл Атлантическия океан Чарлз Линберг е всъщност 13-ият пилот, който успява да се справи с това предизвикателство. 12 опити преди него завършвали с неуспех.
4.Френският режисьор Клод Льолуш, за да докаже, че в числото 13 няма нищо зловещо или магическо, всички свои филми започвал да снима на 13 число, а киностудията си нарекъл ,,Филм 13″.
Нумерологията и Кабала казват, че 13 е число, което провокира към новости и промяна, защото се състои от 1 означава началото, а 3 – съвършенството.Това число 13 притежава огромна сила и власт, манипулира и издига онзи, който успее да го овладее. В противен случай носи унищожение. Разчиства терена, за да положи основите на нещо солидно и здраво.
Хората с число на душата 4, родени в 13-тия ден от всеки месец, трябва да помнят, че са под влияние на Слънцето (1) и на Юпитер (число 3). В числото 13 Слънцето ощетява Юпитер, който е раздразнителен и същевременно проявява черти, присъщи по-скоро на „единиците“ (13 стои в редицата между 10 и 19, която основно е под влияние на числото 1). Влиянието на двете планети само ускорява хода на събитията. Ако родените на 13-ти си намерят приятели, които постоянно да им оказват стабилна подкрепа, биха се разделили с тъгата, песимизма, раздразнителността си и биха направили значителна крачка напред в живота си.
И така-тази седмица започва с фаталното число 13, но дали така ще я приемете Вие във Вашия живот?
Решавате Вие… Дните си фи правите Вие…

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+