13-числото на притесненията

Когато това число се появи в календара, винаги е предизвиквало притеснения в голяма част от хората какво ще им донесе денят-N 13.Има хора, които не се страхуват от това, но и те си знаят, че ден 13 може да е по-особен.13
Едно е безспорно: 13 има своя особена сила и крие много мистика и с това насочва вниманието на всички към себе си.
Много често това число е наричано кармично, мистично, свещено …
Математиците казват, че докато числото 12 е съвършено: 12 са знаците на зодиака, денят и нощта имат по 12 часа, 12 месеца има годината, то 13 13 нарушава стабилността на системата.
Причината  за това идва от Древността.
1. 13 души е имало на ,,Тайната /последната/ вечеря”, тринадесетият бил Юда‚ който по-късно предал Спасителя.
2. Спасителят е разпнат на кръста в петък!  Петък е черен, защото в този ден е разпятието на Иисус Христос.
3. В Рим древните магьосници също се страхували от числото 13. Когато извършвали своите заклинания, те се събирали по 12, тъй като вярвали, че 13-ият присъстващ е Дявола.
4. Черната слава на 13 продължава преди около 700 години, когато се слага край на най-богата и могъщата християнскa военнa организация в Европа – Ордена на тамплиерите. Войнствените монаси строили пътища и храмове, водели войни. През 1307 година изчезват така тайнствено, както и се появяват. ,,Железният крал” Филип ІV нарежда закриването на Ордена на Тамплиерите. В един ден на 13 октомври (петък) те били арестувани, измъчвани и по-късно изгорени от Инквизицията на кладата.
4. Военно-морските сили на Великобритания кръстили един от корабите си „Петък 13”. На първото си плаване корабът потеглил в петък на тринадесето число и повече никой не го видял.
5. Космическият апарат „Аполо 13” бил изстрелян в 13 часа и 13 минути централно стандартно време на 11 април 1970 година. Взривът, който е повредил кораба, се е случил на 13 април, но денят не е бил петък. Все пак екипажът успешно се е завърнал на земята.
В същото време много хора от целия свят са приемали и приемат, че 13 е щастливо число. 13 дава началото на нов живот.
1. Маите и ацтеките са вярвали, че числото 13 е свято. В тяхната митология небето се състояло от 13 сфери, в календара им в седмицата имало 13 дни.
2. В древния Египет 13 символизирало благосклонността на боговете.
3. Първият пилот пресякъл Атлантическия океан Чарлз Линберг е всъщност 13-ият пилот, който успява да се справи с това предизвикателство. 12 опити преди него завършвали с неуспех.
4. Френският режисьор Клод Льолуш, за да докаже, че в числото 13 няма нищо зловещо или магическо, всички свои филми започвал да снима на 13 число, а киностудията си нарекъл ,,Филм 13″.
Нумерологията и Кабала казват, че 13 е число, което провокира към новости и промяна, защото се състои от 1 означава началото, а 3 – съвършенството. Това число 13 притежава огромна сила и власт, манипулира и издига онзи, който успее да го овладее. В противен случай носи унищожение. Разчиства терена, за да положи основите на нещо солидно и здраво.
Хората с число на душата 4, родени в 13-тия ден от всеки месец, трябва да помнят, че са под влияние на Слънцето (1) и на Юпитер (число 3). В числото 13 Слънцето ощетява Юпитер, който е раздразнителен и същевременно проявява черти, присъщи по-скоро на „единиците“ (13 стои в редицата между 10 и 19, която основно е под влияние на числото 1). Влиянието на двете планети само ускорява хода на събитията. Ако родените на 13-ти си намерят приятели, които постоянно да им оказват стабилна подкрепа, биха се разделили с тъгата, песимизма, раздразнителността си и биха направили значителна крачка напред в живота си.
И така- тази седмица завършва с фаталното число 13, но дали така ще я  приемете Вие във  Вашия живот?
Решавате Вие… Дните си ги  правите Вие….

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+