Аеро Фит

,,Аеро фит”- знаете ли какво е това?
До вчера и аз нямах представа, но една моя малка, сладка ученичка ми обясни: ,,Госпожо, СПОРТ
От малкото момиченце разбрааерофитх, че този спорт си има и международни състезания.
За жалост малката не можа повече да ми каже, но това беше достатъчно, за да започна да търся информация, защото не мога да понасям, когато нещо не ми е ясно … А ситуацията- да получавам някаква полезна нформация от малките си ученици- отново ми доказа, че е хубаво да разговарям с тях… Те знаят много повече неща от мен , те живеят вече в следващия век.
И така…
Търсих, рових… не намерих нещо някъде систематизирано за този спорт като текст, но имаше много видео…

Самата дума ,,аеро фит”- няма обяснение в тълковните речници, но ако се водим от думата аеро- аеробика и фит-фитнес, получава се смисъл : спорт, който е комбинация от аеробика и фитнес.
Аеробика- защото тренировките се правят под звуците на динамична музика и съдържат различни танцови елементи, а фитнес- защото в движенията са включени елементи от различни спортове: бокс, гимнастика… скокове…
Оказа се, че този спорт е познат в Европа, където има много частни клубове за деца и възрастни. У нас все още е млад, но вече има подобни центрове. Разбрах, че вече се организират и състезания, но какъв е техният регламент- не можах да прочета…
Едно ми стана ясно: някогашната аеробика и фитнес са се хванали ръка за ръка и така дават възможност на всички , които искат да спортуват, ама и да танцува, на всички, които обичат музиката и бокса/например/ да се радват на 2 в 1. Освен това,  този спорт е възможност да се разтоварват от всекидневието всички и да поддържате добра форма, а тези, които се чувстват силни- да могат дори да участват в международни състезания, както правят родителите на моята сладка ученичка.
Е, това разбрах за ,,аеро фит”. Ако Ви е допаднало неговото съдържание- намерете клуб, в който да се занимавате за удоволствие или професионално.
Приятни занимания!

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+