Аеро фит

,,Аеро фит”- знаете ли какво е това?
До вчера и аз нямах представа, но една моя малка, сладка ученичка ми обясни:,,Госпожо, СПОРТ
От малкото момиченце разбрааерофитх, че в момента родителите му са в Испания на състезание по ,,Аеро фит”.
За жалост малката не можа повече да ми каже за този спорт, но това беше достатъчно, за да започна да търся информация, защото не мога да понасям, когато нещо не ми е ясно….А ситуацията-да получавам някаква информация от малките си ученици -отново ми доказа, че е хубаво да разговарям с тях…Те знаят много повече неща от мен , те живеят вече в следващия век.
И така…..
Търсих, рових….не намерих нещо някъде систематизирано за този спорт като текст, но имаше много видео…
Самата дума ,,аеро фит”-няма обяснение в тълковните речници, но ако се водим от думата аеро-аеробика и фит-фитнес-получава се смисъл :спорт, който е комбинация от аеробика и фитнес.
Аеробика-защото тренировките се правят под звуците на динамична музика и съдържат различни танцови елементи, а фитнес-защото в движенията са включени елементи от различни спортове-бокс, гимнастика….скокове…
Оказа се , че този спорт е познат в Европа, където има много частни клубове за деца и възрастни.У нас все още е млад , но вече има подобни клубове.Разбрах, че вече се организират и състезания, но какъв е техният регламент-не можах да прочета…
Едно ми стана ясно:някогашната аеробика и фитнес са се хванали ръка за ръка и така дават възможност на всички , които искат да спортуват, ама и да танцува, на всички, които обичат музиката и бокса/например/ да се радват на 2 в 1. Освен това този спорт е възможност да се разтоварват от всекидневието всички и да поддържате добра форма, а тези, които се чувстват силни -да могат дори да участват в международни състезания, както правят родителите на моята сладка ученичка.
Е, това разбрах за ,,аеро фит”.Ако Ви е допаднало неговото съдържание-намерете клуб, в който да се занимавате за удоволствие или професионално.
Приятни занимания!

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+