Сън на части

Всеизвестно е, че духовното състояние и физическото здраве са свързани помежду си. Традиционните китайски учения, сънотдават специално внимание и значение на всяко поведение на тялото в различно време и казват, че то е сигнал за нещо, което се случва с нас.
Те вярват, че ако във времето за нормален човешки сън / в нормално всекидневие /се събуждате по едно и също време това означава, че някои енергии на организма Ви са блокирани или са погрешно насочени.
Вижте в кои часове от времето за сън, в които трудно заспивате или се събуждате, са сигнал за проблем в организма Ви и как китайците го обясняват:

21:00 – 23:00
Това е времето, когато обикновеният човек се опитва да заспи. Времето, когато ендокринната система ребалансира и се пълни с ензими. Ендокринната система управлява хормоните и метаболизма, така че ако имате проблем със заспиването в тези моменти може би сте заспали с мисълта „да се боря или да работя.“Вероятно все още психически сте обременени със събитията от миналия ден или вече се подготвяте за утрешните предизвикателства. Повтарянето на едни и същи думи, създава напрежение.
23:00 – 1:00
Ако често се събуждате в този период може да е заради енергиите, които носите в себе си. Това е времето, когато енергията се превръща в Ян според вярванията. Йънг е активна енергия, а именно тази енергия подхранва тялото за следващия ден. Засилите любовта и уважението към себе си, за да се успокоите и да опазите си енергията чиста. Това е времето, когато се разбиват и разграждат мазнините, които сте вкарали в тялото си, така че ако сте консумирали много нездравословни мазнини и масла, това е още една възможна причина за събуждането и неспокойния сън.
1:00 – 3:00
Това е важен момент за детоксикация на тялото и процеса на възстановяване. Вашият черен дроб отделя токсини и създава свежа кръв. Събуждане по това време показва гняв, разочарование и много отрицателни емоции. Ако не се отървете от тези духовни токсини, вашия „духовен черен дроб“ постоянно ще се задейства в същото време.
3:00 – 5:00
Това е времето, когато тялото се снабдява най-много с кислород. Проверете дали тялото ви има достатъчно топлина, за да улесните функциите в организма. Ако се събуждате често през този период, опитайте да правите някои упражнения за правилно дишане. Събуждане по това време също може да е причинено от болка и тъга, която ви мъчи и премълчавате от близките си.
05:00 – 7:00
Причина за събуждане в този период от сутринта може да бъде лошото хранене или яденето късно вечер.
Не подминавайте тези чести събуждания. Здравият сън е условие за добър ден, добра работоспособност и настроение през идващия ден!

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+