4G e тук!

4 G-Какво е това?
4гггггКато човек, който не разбира от технологии , а иска да знае новостите, защото не може да живее извън своето време -реших да разбера по-простичко какво означава това 4G- което напоследък чувам постоянно. Ето какво се получи и какво аз разбрах:
1G, 2G, 3G и 4G-са различни неща.
1G-така се наричаха аналоговите клетъчните телефони-мобифоните, които можеха да пренасят само глас.
2G-цифровите-GSM– с които вече изпращахме различни по вид съобщения и можеше да се използва Интернет.
3G-това вече е Интернетвръзка, която за първи път е представена в САЩ. В началото нейната скорост била-144Kbps. Сега тази връзка осигурява по-голяма скорост-400Kbps. Тя вече може да предава видеоразговори.
4G-е последната и най-бърза Интернетвръзка, но да направим уточнение, че има различни видове такава.
Това е Интернетвръзка, пригодена за бърз пренос на данни и висока скорост на интерактивните услуги- каквито са например игрите. Любителите на този вид забавление ще летят с космическа скорост сред персонажите на игрите.
За първи път 4G е демонстрирана в Китай.
В момента в България имат такава 4G мрежа в градовете-Стара Загора, Русе, Сливен, Банско ,Плевен и Варна.
С тази връзка мобилните оператори в страната вече предлагат нови планове .
Всички тези новости в интернетдоставката водят след себе си и необходимост да имате нови апарати и устройства, които максимално да ползват услугите на 4G. Апаратите- 3G телефон или 3G USB модем няма да могат да ползват 4G. Ще ни трябват 4G телефон или 4G устройство за достъп. На пазара ще има-  3G/4G USB модеми. Така 4G връзката ще създаде нови апарати, с нови и по-големи възможности от тези, които използвахме досега при- 3G мрежата.
От прочетеното:-това разбрах и го предавам като любител на технологиите.
Ако нещо не е така или е погрешно- ще се радвам, ако споделите, защото така ще направите и други обикновени хора технологично грамотни.
Да си помогнем, за да бъдем в крак с времето и да не изглеждаме смешни в очите на най-младите-малките ученици, които сякаш се раждат с кода за всички технологични новости.

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+