4G e тук!

4 G-Какво е това?
4гггггКато човек, който не разбира от технологии , а иска да знае новостите, защото не може да живее извън своето време -реших да разбера по-простичко какво означава това 4G- което напоследък чувам постоянно.Ето какво се получи и какво аз разбрах:
1G, 2G, 3G и 4G-са различни неща.
1G-така се наричаха аналоговите клетъчните телефони-мобифоните, които можеха да пренасят само глас.
2G-цифровите-GSM– с които вече  изпращахме различни по вид съобщения и можеше да се използва  Интернет.
3G-това вече е Интернетвръзка, която за първи път е представена в САЩ.В началото нейната скорост била-144Kbps.Сега тази връзка осигурява по-голяма скорост-400Kbps.Тя вече може да предава видеоразговори.
4G-е последната и най-бърза Интернетвръзка, но да направим уточнение, че има различни видове такава.
Това е Интернетвръзка, пригодена за бърз пренос на данни и висока скорост на интерактивните услуги-каквито са например игрите.Любителите на този вид забавление ще летят с космическа скорост сред персонажите на игрите.
За първи път 4G е демонстрирана в Китай.
В момента в България имат такава 4G мрежа в градовете-Стара Загора, Русе,Сливен,Банско,Плевен и Варна.
С тази връзка мобилните оператори в страната вече предлагат нови планове .
Всички тези новости в интернетдоставката водят след себе си и необходимост да имате нови апарати и устройства , които максимално да ползват услугите на 4G.Апаратите-3G телефон или 3G USB модем няма да могат да ползват 4G.Ще ни трябват 4G телефон или 4G устройство за достъп.На пазара ще има- 3G/4G USB модеми.Така   4G връзката  ще създаде нови апарати, с нови и по-големи възможности от тези, които използвахме досега при-3G мрежата.
От прочетеното:-това разбрах и го предавам като любител на технологиите.
Ако нещо не е така или е погрешно-ще се радвам, ако споделите, защото така ще направите и други обикновени хора технологично грамотни.
Да си помогнем, за да бъдем в крак с времето и да не изглеждаме смешни в очите на най-младите-малките ученици, които сякаш се раждат с кода за всички технологични новости.

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+