Генетични експерименти с хора-разрешено

Министерството на здравето в САЩ вече е одобрило искане на учени от университет в Пенсилвания за опити по генетичния код на човека–пише сп.,,Саъйнс”.лабор Ще се използват модерни и специални  технологии, а опитите  ще се извършват в продължение на 2 години с  хора- 18 човека доброволци.Три университета са включени в тази експериментална програма- Пенсилвански, Хюстънски, Калифорнийски. Целта е изключително важна и ,,благородна” -да се открият начини за подобряване на имунната система на човека и лечение на различни видове ракови заболявания-саркома, меланома, миелома. Затова и доброволците са хора, които имат тези заболявания.
Много от коментарите в пресата, след публикуването на материала в САЩ,  са били негативни.
Хората веднага правят асоциация с медицинските опити, правени от нацистите в концлагерите по време на Втората световна война.
Много хора питат: Не е ли по-добре да се вземат мерки срещу появата на болести,  след като те вече са проблем за хората?
Всеки обикновен  човек вече знае, че стресът и храната са тези, които предизвикват заболявания.
Най-големите поръчки обаче за тези  генетични изследвания са направили военните. Те искат  да се създадат  лекарства за устойчивост на организма срещу въздействието на  различни биологични и химически оръжия, както и да се намери възможност за регенериране на човешки органи-например-ръка или крак.
Другите, които много искат такива изследвания- вече сами се сещате кои са- фармацевтичните компании.Те никога не са искали да има здрави хора. За кого тогава ще работят?
Ако няма болести- компаниите ги измислят. Ако някое лекарство не се харчи- му намират и болест…..
Светът, в който живеем се развива с голяма скорост. За съжаление и да искаме- няма как да се предпазим от всичко, което този свят ни носи.
Може би има само един начин- да черпим сили от природата, където тя е съхранена и да създаваме в своя малък човешки, простичък, индивдуален свят – красота и топлина, човещина...

                                                                                                     / по материали от масовия печат /

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+