21 детски фолколорен фестивал-Варна

Започва ХХI Национален детски фолклорен конкурс “ДИНЬО МАРИНОВ”, за изпълнители на народна музика

 От 27 до 29 март 2015 г. Общински детски комплекс – Варна е домакин  на двайсет и първото издание  на Националния детски фолклорен конкурс “Диньо Маринов”, за изпълнители на народна музика: певци, инструменталисти, камерни вокални и инструментални групи, народни хорове, оркестри и ансамбли. 
Резултат с изображение за деца в народни носииЦелта на конкурса е да издирва и популяризира млади таланти, да утвърждава и приобщава младото поколение към традиционната българска култура. Конкурсът е включен в Националния календар за извънучилищни  дейности на МОН и в мерките за закрила на деца с изявени дарби. По традиция се провежда под патронажа на кмета на гр. Варна – Иван Портних.

 Официалното откриване на конкурса е на 27 март от 09:30 ч. в Концертна зала на Младежки  дом. 
Конкурсната програма е на 27 и 28 в  Младежки дом, 
а на 29 март в зала Аула на Икономически  университет. На 29 март от 14:00 часа в аулата на Икономически университет ще се проведе Галаконцертът на лауреатите от конкурса. 
Каним гражданите и гостите на Варна да бъдат публика на двайсет и първото издание на конкурса и да участват заедно с деца от цялата страна в тридневния празник на българската народна музика и песен.
За контакти:  0878 756 690
Монка Николова
Директор на Общински детски комплекс – Варна
Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+