Ели ни донесе медали-Чудесно е това!Браво!

В клас Ели ни разказа какво е преживяла , ние я слушахме и задавахме въпроси…

Медалите на Ели

(function() { var po = document.createElement(“script”); po.type = “text/javascript”; po.async = true; po.src = “https://d15mj6e6qmt1na.cloudfront.net/cdn/embed.js”; var s = document.getElementsByTagName(“script”)[0];
s.parentNode.insertBefore(po, s); })();

Талантите от варненския балет „Мелъди” събраха куп награди на Европейското първенство по танцови спортни дисциплини в Нови Сад, Сърбия. 6 приза пътуват заедно с децата и тийнейджърите за Варна. Това за ДНЕС+ съобщи по телефона Милена Попова, един от хореографите на балета.

Двудневното състезание в Нови Сад е било изключително оспорвано. Над 2000 участници от България, Румъния, Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия, Хърватия и Унгария са мерили сили в класическите, характерните, уличните танци и хип-хопа.

Купите на варненци, които за първи път участват в европейското първенство, са в различни категории.
Детската формация на балет „Мелъди” е на ІІ място в характерните танци с композицията „Кънтри”. „Приказка за вълка” в секцията „свободни танци” е отличена също с 2-ро място. За испанския си танц „Романс” двойката тийнейджъри Виктория Дочева и Даниел Обрешков са втори в класацията.

Силно впечатление на журито направила хореографията и изпълнението на „Метаморфоза”, чиято премиера в Нови Сад е заслужила трета награда. Младите артисти са станали втори в танцовата олимпиада с руския танц „Веселият рибар” . В категорията „Джаз” балетът е спечелил ІІІ награда с танца „Приятелки”, изпълнен от талантливите Йоана Маринова и Радина Тодорова, състезателки в категорията „Джуниър”.

Младите танцьори са в прекрасно настроение, както и близките им, които ще ги посрещнат като победители във Варна днес следобед. Ръководителите на балет „Мелъди” благодарят от сърце на община Варна и голяма търговска верига в града за финансовата подкрепа,благодарение на която дебютираха на престижното състезание в Нови Сад.

Днес+

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+