ЗАБАВНО.ПРИЯТНО……ПОЛЕЗНО!

15-08-2014 – 8:30 – Катедрален храм “Св. Успение Богородично”
Тържествена архиерейска света литургия и благодарствен молебен за здравето на жителите и гостите на Варна
15-08-2014 – 10:00 – пл. “Св. Св. Кирил и Методий”
Тържествено издигане флага на Варна
15-08-2014 – 10:15 – пл. “Св. Св. Кирил и Методий”
Литийно шествие с чудотворната икона на света богородица
15-08-2014 – 17:00 – Сцена Раковина, Морска градина
Детски шоу-маратон – куклен театър “Лакома мецана”, Рисувани приказки с Мате Ицо, Богдан Томов и децата на Варна
15-08-2014 – 23:00 – Вход на Морската градина до ФКЦ      
Илюминации      

ДЕН НА ВАРНА


Фестивал на хвърчилата във Варна
За втора поредна година на 16 август 2014 г. на Аспаруховия плаж, гр.Варна ще се проведе Фестивал на хвърчилата. 


Тази година Фестивалът става международен – оригинални модели хвърчила собствена изработка ще демонстрират участници отБългарияИталия, Турция, Румъния и др.


Програмата включва парад на хвърчилата, конкурс за най-атрактивен модел, демонстрации на авиомодели, парапланери и други летящи обекти, както и работилница за хвърчила на място.


Съпътстващата програма на фестивала също е богата – представления на детски танцови и театрални състави от Варна и района, мини-концерти на известни наши поп изпълнители, работилници за изработване на бижута, значки, оригами и др., фотопленер „Фестивал на хвърчилата – Варна 2014“, наблюдение на миграцията на щъркели, пеликани и други реещи се птици със специализирана оптика, приятна музика и много други забавления.


В стремежа си да постигнат свободата и красотата в полета на птиците, преди две хилядолетия хората са измислили хвърчилото. Затова връзката между това популярно забавление и каузата за опазване на дивите птици е повече от очевидна. Тазгодишното издание на Фестивала на хвърчилата – Варна подкрепя инициативата на Сдружение за опазване на дивата природа „Да опознаем и обикнем реещите се птици по черноморския миграционен път Via Pontica“.


Вижте повече тук.


Организатори на Фестивала на хвърчилата са Клуб „Асто – Въздушни чудеса“, в партньорство със Сдружение за опазване на дивата природа (СОДП), Черноморски фестивал на хвърчилата – Румъния, Клуб „Чайка“ – Турция, СОК „Камчия“, ОДК –Варна, Фотоплейс, Импакт прес груп, радио Варна и още много други приятели от Варна и района. Фестивалът подкрепя кандидатурите на Варна за европейска столица на културата през 2019 г. и европейска младежка столица през 2017 г.
Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+