Подобрител на имунитета-замразеният лимон

lemon-ice-cubes-1-scaled-1-1024x683 Всички знаем, че цитрусовите плодове и особено лимоните са много полезни. Лимонът съдържа витамин С, който има антиоксидантен ефект. Подсилва имунитета, бори се срещу свободните радикали и убива раковите клетки. Според нутриционистите, трябва да консумирате лимон често, почти всекидневно.

За сутрешната лимонада е писано много: вместо да я подсладите със захар, сложете малко мед, ще забележите, че е много вкусна и здравословна, защото тази напитка предпазва и помагаlemon-ice-cubes-6-1920x2880-1-683x1024 за предотвратяване на много заболявания.

Според някои източници замразеният лимон е по-мощен от химиотерапията, когато става дума за борба с рака. Според проучване, проведено в Станфордския университет, е доказано, че лимонът и особено кората му е изключително здравословна.

Изследването установи, че съставките, съдържащи се в лимона, могат да унищожат раковите клетки на 12 вида рак, включително най-смъртоносните – рак на простатата, на дебелото черво, на белите дробове.

Ето за какво помага лимонът:

– укрепва имунитета – унищожава лошите бактерии – убива раковите клетки – почиства тялото от токсините

Може да замразите лимона и да го размразите, когато е необходимо. Можете да го комбинирате с джинджифил, мед, но също така да го използвате като лек с чесън. По този начин ще укрепите тялото си и ще се защитите дори от най-опасната болест на 21-ви век и това е ракът.

Как се използва?

Първо го измийте хубаво (може да го оставите във вода със сода или оцет да престои за известно време), след това сложете го в торбичка за замразяване, след това във фризера. Когато се замрази напълно, настържете го на ренде. Така приготвеният лимон добавете в каквото и да е ястие, може и върху сладолед, салата, супа, сок и др.

Лимоновата кора съдържа 10 пъти повече витамини, отколкото вътрешната част на лимона и сока заедно.

Освен това лимоновата кора има силен антибактериален и антимикробен ефект, което означава, че успешно се бори с бактериите и гъбичните инфекции.

Лимоновата кора регулира кръвното налягане, има антидепресантен ефект и подобрява настроението.

материал от масовия печат

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+