,.Короната” не е проблем за България!

indexНие българите имаме ,,съвременната ” черта все да мрънкаме.
Да,  не е лесен животът в България.
Не случайно и ,, емигрантите” бързат да преминат през  нашата земя към Германия, Белгия, Норвегия..
Но все пак не можем да не признаем, че тук има мир, имаме свобода, имаме здравеоопазване… имаме от всичко по малко…
Сега на дневен ред е коронавирусът.
Аз мисля, че нашите власти правят необходимото, защото имам приятели в Англия и роднини в Испания, които казват, че при тях си е направо информационно затъмнение,  а нас ,,ни подлудявали, защото ни готвели нещо ,,още по”.
Дали е така?
Не мисля…
Щом върнали се от Англия  приятели споделят, че тук са по-наясно с този здравпословен проблем и се страхуват да се върнат е Англия …
Та, мили приятели, що все търсим от лошото по-лошото у нас …
Майка ми е на 80 години  и казва, че когато била дете,  жесток грип е повалял цели семейства и е имало много смъртни случаи, но никой нито им говорил за грип,  нито им казвал как да се предпазват, нито как да се лекуват…A сега казва: ,,Като направят управниците нещо – простолюдието мрънка що така, а като не правят нищо – се вдига шум до Бога- странен народ сме! Угода няма”

Сега не е така…

Та, да погледнем без очила към светлината , с вяра към ,,нашето’ , за да дадем сила и на тези наши медици, които сега ще са на ,,барикадата” , за да спасят човешки животи!!!

Да подкрепим нашите управници в битката за нацията, която все недоверчиво приема всичко, което се е правило за нея, защото историята често си е правила ,, шеги” с България!

Обичам си страната и искам най-доброто за нея, а то не може да се случи без разумните решения на управниците и подкрепа и вярата на ,,простолюдието”.

Бъдете здрави всички- и физически и психически!- лили





Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+