Храна на Боговете

/ материалът не е подходящ за лица по 20 години /
Амброзия и афродизиак са две различни неща. Те са храната и напитките на боговете.
Докато амброзията им давала вечна младост, то афродизиакът- поддържал техните интимните желания и сила.
казанова2 казанова

Чрез митовете и легендите простосмъртните научили за тези дарове на природата и започнали да ги използват.
Историята разказва, че известният със своята мъжественост- Казанова– изяждал на всяка закуска поне 50 стриди, защото знаел тяхната сила. Луи 14 пък се гощавал редовно с авокадо. Този плод донесли испанците от индианските земи, защото разбрали каква сила крие този плод, който расте по двойки на дървото и има вид на…..
Ако искате да се заредите със сила и младост, със желание за живот– сега е моментът. Идете на местния пазар или се огледайте във вашия стопански двор.
България е богата страна. Тук растат много плодове, зеленчуци и билки които са дошли от кухнята на боговете…

Анасон (афродизиак)
Средиземноморска традиция на брачните пиршества е да предлагат сладки с анасон. Но с анасонът не бива се злоупотребява. Етеричното анасоново масло притежава толкова мощно стимулиращо действие, че прекаляването може да има обратното действие.
От дълбока Древност анасонът се е смятал за лекарство, притежаващо спазмолитично, отхрачащо и обезболяващо действие. Правили са спиртни настойки и са го употребявали както в малки дози ( по една чаена лъжичка на ден), така и в големи, някои добавяли и мед.

Лук (афродизиак)
За него Плиний Старши написал, че „розовият лук тласка и най-заспалите мъже в обятията на Венера“.
Вече пет хиляди години лукът е известен като средство за усилване на сексуалната енергия. Бил е уважаван и почитан още в древен Египет и е имал свещен статус. Наричали са го „мускуса на бедняците“. В епохата на Възраждането заради влиянието върху сексуалността, лукът били забранен за употреба в манастирите.
Съгласно учението Аюрведа, лукът е диуретично, очистващо кръвта и стимулиращо средство, причиняващо бързо възбуждане.
Във френската кухня на съпружески двойки на почтена възраст се предлага лучена салата. Рецепта: нарязан на ситно лук , настъргана зелена ябълка, намачкано с вилица варено яйце и поръсени отгоре със зехтин.

Моркови (афродизиак)
За тях Авицена казал, че :„Коренът на приятните помисли раздвижва в постелята“

Целина (афродизиак)афро
Тя е лидер сред афродизиаците.
Гърците я наричали ,, символ на празника на радостта”.
Първи римляните започват да я отглеждат като селскостопанска култура. Те, откривайки качеството на растението като афродизиак, започват да го включват в менюто на брачните церемонии – както на трапезата, също така като украса – закачали сноп целина над леглото на младоженците.
Според келтска легенда, вълшебната любовна напитка на Тристан и Изолда съдържала сок от целина. А може би по същите причини знаменитата мадам Помпадур преди среща с Людовик пиела горещ шоколад с целина, а на него предлагала супа и салата с целина.
Целината, както някои наричат и кервиз, благодарение на богатото съдържание на витамини и минерални вещества, помага за повишаване на работоспособността както на физическо, така и на умствено ниво.

Копър (афродизиак)
За него са мислили ,че има магическо действие и зтова го включвали в състава на различни отвари.

Хрян (афродизиак)
Най-простият начин да проверите ефективността му е като преди ,,важна” среща изядете филийка хляб, намазана с хрян.
Хрянът е лечебно средство, което помага при болки в кръста.

Чесън (афродизиак)
Според Херодот, чесънът е основен носител на съзидателна енергия
И чесънът е бил признат от нашите предци за природен афродизиак. Познат и високо ценен е бил още в древен Египет. Жриците на Афродита са смятали, че киснатият отначало във вода, а после в зехтин чесън, събужда емоциите на жените жените , а на мъжете дава сила …. Това са само част от растенията, които са били афродизиаци за боговете и които можем лесно да открием у нас. Възползвайте се, но имайте предвид, че истински силни чувства, предполагащи не само физическа, но и духовна близост се разпалват от взаимно доверие и уважение между хора с близки идеи за живота.
Намерете своя жив афродизиак, който да Ви извади от сивото спокойствие и да направи дните Ви цветни!
Хубаво пролет!



/ по материали от масовия печат /

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+