Илон Мъск ненавижда да го сравняват с трима мъже

iln_mskТова са Стив Джобс, Тони Старк, анимационният милиардер, превърнал се в супергерой с прякор „Железния човек“ и Еръл Мъск – бащата, с когото не се разбира. Мъск очевидно има сложни взаимоотношения с мъжете, пише Стивън Армстронг от „Тайм“ в новия „Мениджър“.

Взаимоотношенията му с жените обаче са не по-малко сложни.

Баща е на шест деца – син, който губи едва на десет седмици през 2002 г., близнаци и тризнаци – с първата си съпруга, канадската писателка Джъстин Уилсън.

Втората си съпруга, актрисата Талула Райли, среща през 2008 г., двамата се женят през 2010 г., развеждат се две години по-късно, повторно се женят на следващата година, следва нов развод, оттегляне на документите за развода, повторно подаване на документи и втори развод през 2016 г.

А приятелствата? И те са сложни. Мъск е бил жертва на сериозен тормоз в училище – веднъж е бил набит толкова зле, че е трябвало да бъде приет в болница. Най-лошото, по спомените му, е че „накараха най-добрия ми приятел да ме примами да изляза от скривалището ми, за да ме набият. От това ме заболя!“ Въпреки, а може би и точно заради проблемите си с хората, Мъск посвещава живота си на спасяването на човечеството. Когато журналистът Нийл Строс го интервюира миналата година, първият му въпрос е как се чувства след дебюта на модела „Тесла 3“, когато обяви пред целия свят, че току-що е пуснал линия електрически автомобили за масовия пазар?

Мъск се опитва да отговори нещо, но в крайна сметка признава:„Току-що се разделих с приятелката си. Бях наистина влюбен и ме боли.“ Става дума за актрисата Амбър Хърд. „Е, по-скоро тя скъса с мен, не толкова аз – с нея. В последните няколко седмици бях в тежка емоционална криза. От мен се изискваха много усилия да успея да организирам представянето на „Тесла 3“, без да изглеждам като най-депресирания човек на Земята. През повечето дни бях наистина съсипан. Но трябваше да си наложа да мисля разумно: да пия няколко редбула, да излизам с положително настроени хора и да си казвам: „Толкова много хора зависят от мен. Да, трябва да го направим!“

Той моли журналиста Строс да му препоръча или дори да го запознае с жени, които могат да му станат потенциални приятелки:

„Трудно ми е да се срещам с хора. Искам дългосрочни отношения. Не връзки за една нощ. Търся сериозна партньорка или сродна душа, такива неща… Не е като да не знам какво е: да си сам в голяма празна къща, а стъпките ти да отекват в коридорите. Няма никого другиго нито в къщата, нито до теб на възглавницата. Още от детството си знам едно нещо – че никога не искам да съм сам.“

„Той е някак бездомен. Което според мен е парадоксално“, казва съоснователят на Google и приятел на Мъск Лари Пейдж

. „Може да получите от него имейл, който гласи: „Не знам къде да нощувам тази вечер. Мога ли да дойда?“ Още не съм му дал ключ или нещо такова, де.“

материал на https://www.manager.bg

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+