Никога не пускайте пералнята на този режим

0460278001476706678_699539_600x458_actualnoИнтересен материл, но с още по-интересни коментари към него.
Аз дори се посмях…
Ако пускате пералната си машина на режим с температура 30 градуса по Целзий, тя става истински развъдник на бактерии и може да ви разболее, предупреждават британски специалисти, цитирани от „Daily Mail. Преминаването в наши дни на по-ниски температури на пране използването на по-щадящи перилни препарати отколкото от времето на нашите баби дава фалшиво чувство за чистота на прането. Бактериите изобщо не се унищожават, а напротив – те откриват отлична жизнена среда на 30 градуса и превръщат съдържанието на пералната машина в „бактериална супа“.

Поради тази причина експертът по хигиена д-р Лиса Акърли съветва поне веднъж месечно този електродомакински уред да се пуска без пране на програма с 90 градусово нагряване на водата, за да могат да се унищожат натрупаните микроорганизми. Акърли съветва да се перат интимното бельото, спалното бельо и чорапите отделно от кърпите за лице и хранене. Изследвания са установили, че остава 0,1 грама фекална маса дори и върху бельо, изпрано с леките програми при ниски температури. А това съответства на 10 000 микроорганизма. Ако перете на гореспоменатите режими, винаги си измивайте добре ръцете, след като извадите влажното пране от барабана, съветва Акърли

материал : https://www.actualno.com/

КОМЕНТАРИ

Големи специалисти се извъдиха от най-мърлявата европейска нация – чиниите във Великата британия се мият в едни легенче, което стои в кухненската мивка, чиниите се ольоскват в легенчето и се слагат директно да съхнат с пяната, т.е. не се изплакват. Там мивките са с 2 отделни крана, и ако искат да си измият лицето или да се избръснат си пълнят на мивката с вода и се льоскат там, после не се изплак ват а се избърсват с пяната директно в кърпата.
Британските специалисти явно перат без препарати…
Те перат с препарати, ама с такива без хлор – т.е. само с ензимни, които не дезинфектират, а само разтварят петна.




Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+