Киану Рийвс-човекът до Анджелина

От няколко дни в пресата се заговори за новата двойка Анджоли – Рийвс.
Този мъж има много интересна лична съдба и професионална кариера .Киану Рийвс

Име: Киану Рийвс ( Киану Чарлс Рийвс )

    • Дата на раждане: 2 септември 1964 г.
    • Възраст: 52 г.
    • Място на раждане: Бейрут, Либия
    • Ръст: 186
    • Дейност: Актьор, продуцент, музикант
    • Семейно положение: Неженен

      Киану Рийвс: биография

      Киану Рийвс – известен холивудски актьор. За много зрители филми с Киану в главната роля са станали синоним на нетривиального сюжет и добра актерской игри. Герой Ривза рядко се отличават със эмоциональностью, така че от актьора винаги е нужен специален талант буквално «да играят очите», за да накара зрителите да проникне начин. Феновете обичат Киану Ривза не само актьорски данни, разбираемост в избора на роли и участие в религиозни франшизах.В контраст с много скандальными известни личности, Рийвс води тих, спокоен, много близък го на феновете, начин на живот. Особена популярност са придобили снимки, където актьорът сам седи в парка, празнува своя рожден ден. Тези и други подобни снимки са получили общото име «Тъжни Киану». Самият актьор нищо не е срещу този псевдоним, след като той дори заяви пред репортери, че вярва, че за живота му съвсем не е задължително да бъде щастлив.

      Биография

      Киану Чарлс Рийвс е роден в Бейрут, на 2 септември 1964 година. Семейството на бъдещата знаменитост не са имали отношение към кинематографу. Баща Ривза е геолог, според други, неквалифициран момче за всичко и наркоман, а майка ми е работила в нощен клуб и понякога катотанцьорка. Освен Киану родителите са израснали още три дъщери: Карина, Ким и Ема. Кръвта на Киану всякакъв вид неща живеят предци от Португалия, Ирландия, Англия и Китай. Бащата на Киану е родом от Хавай, отколкото може да се обясни с това, какво необичайно име той дал на сина си. С езика на островитяните Киану означава «хладен бриз над планините».

      Киану Рийвс в детството и сега

      Киану Рийвс в детството и сега 

      Когато Ривзу е на две години, родителите на момчето се развеждат. След три години семеен, вече без баща, се премества в Ню Йорк. С баща-актьор вече не е общувал. Тогава майка Ривза се омъжва за режисьора Пол Аарон, но вече през 1971 г. съпрузите се развеждат. След това, майката с децата се премества в Торонто, където и да отиде детството на бъдещия актьор. Така се случи, че жилищата Ривзов е срещу музикално студио, в която за този период е записвал албума си известен канадски музикант, Алис Купър. Рок-звезда се сприятелява с момче, което често отивали да го слушат мотиви.

      Киану Рийвс със сестра си и майка си
      Киану Рийвс със сестра си и майка си | ArtChange.ru

      Киану Рийвс не е обичал много  да се учат, затова учебни години си спомня неохотно. В детството си малкият Ривза и сестра  му Ким са с  установена болест дислексия – нарушение на четене и възприемане на реч на слух. С течение на времето болестта бъдещето на актьора отстъпи, оставяйки след себе си необратими последствия – скованост и формална в себе си. Тези комплекси Рийвс се опитва да преодолее този ден. Малко Киану рано се е научил да играе шах, и можеш да правиш това на човек доста добре. Той успя да спечели партията на възрастните, поради което те са принудени бяха да дари долар – такива са били условията.

      Киану Рийвс
      Киану Рийвс | ArtChange.ru

      Тийнейджър Киану Рийвс е мечтал да стане хокей играч, тъй като в леда се чувствах като у дома си. Когато той играе хокей на лед в учебни години, му дали прозвището «стената», защото човек е отличен вратар и го признаха за най-добър играч на училище, въпреки, че е доста средните ръст и параметри. В тези години, паралелно с проучвания Рийвс започва да работи в магазина на продавача на сувенири.

      В продължение на пет години той трябваше да сменя четири общеобразовательные на училището, включително и училище по актьорско майсторство, с която Рийвс е изключен. След това Киану постъпва в католическо училище, за момчетата, но хвърли обучението си и там, за да започне да практикува хокей на професионално, като записва паралелно в безплатно държавно училище. И това учебно заведение Рийвс не е завършил, така и не се получава атестат за зрялост.

      Актерская кариера на Киану Ривза започна с 15-годишна възраст. В местния клуб на човек участва в сценични постановки.

      Филми

      Актьорът дебютира в телевизията през 1979 г., когато участва в реклама за канадския телевизионен канал. Рийвс не е планирано да става актьор, и се възприема като реклама еднократна начин да печелят. Но малко по малко втянулся в професия. И Киану е участвал в снимките на няколко късометражни филми в Торонто. Първата студийная роля Ривза възникна през 1986 г., когато актьорът е играл играч хокей-вратаря на филма «Млада кръв», след напускането на която актьорът получи » зелена карта и заминава за Лос Анджелис. По искане на бившия баща агент Ривза стана продуцент Ервин Стофф. Сътрудничеството се оказа повече от успешна и ползотворна: Стофф остава непроменена мениджър актьор и до ден днешен.

      Киану Рийвс във филма
      Киану Рийвс във филма «Млада кръв» | ArtChange.ru

      В началото на кариерата на Киану Рийвс в неспоменат значился като Норман Рийвс или Чък Спиден. Мениджърът му смята, че истинското име на актьора е изключително екзотично. Ривзу предлагала да се вземе участие в снимките на модел «на Взвод» в ролята на член на Крис. Но тъй като Рийвс негативно на сцени на насилие, той трябваше да се откаже от ролята. Дълго време актьорът вече се е снимал във филми, ориентирани към престъпления аудитория, при това рядко в младежки комедии и драми, като «На брега на река» или «Вечната песен».

      Киану Рийвс във филма
      Киану Рийвс във филма «На брега На река» | Kinofanatic.com

      Киану Рийвс се опитах себе си и в ролята на музикант. Рийвс играе в групата Dogstar в стил «фолк-пънк». Групата издава няколко албума и организира няколко концертни обиколки из Америка, Европа и дори доехала до Япония. Рийвс е автор на музика за някои композиции, като например за «Acid Room». Въпреки участие в пънк-групата Рийвс остава скромен и срамежлив човек. Колегите му от групата разказват, че той почти нищо не говори по време на представления и само по приятелски начин кимаше в зала. Ако изведнъж Киану трябваше да пее, а никой не е чувал за думи, тъй като музикант непрекъснато се отделяше от микрофона. По-късно Киану Рийвс се присъединява към групата на Беки.

      От 1990 година, Ривзу започнаха да предлагат все повече роли в высокобюджетных картини. Вече 91-ти Рийвс беше белязана в блокбъстър «На гребена на вълната», след това излезе филм с негово участие — «Моят личен Айдахо».

      Киану Рийвс във филма
      Киану Рийвс във филма «На гребена на вълната» | Fast-Torrent.RU

      През 1994 г. Киану играе първата си главна роля във филма «Скорост», след което му предложили участва в продължението, след като обеща на 11 милиона долара, но актьорът отказва от снимките, за да играе главната роля в театралната постановка «Хамлет». Световно призната като най-сложна и желаната театрална роля безупречно далась млад актьор. Критиците се възхищавал на това как гъвкав прочетох образа на принц и показа различни нюанси на чувствата отчаявшегося бунтаря.

      Киану Рийвс във филма
      Киану Рийвс във филма «Скорост» | Mamamia

      Но все пак blockbuster въведе Рий в в списъци на звезди от първа величина. В този период той започва работа във филма «Адвокат на дявола», в сътрудничество с Ал Пачино. Рийвс се съгласи на това, че си такса ще бъде значително по-ниски от обещаното, само заради това, да се даде продюсерам възможност да покани в картина на Ал Пачино.

      Киану Рийвс във филма
      Киану Рийвс във филма «Адвокат на дявола» | Filmz.ru

      Оттогава филмография на Киану Ривза се превърна в наситен само с качествени произведения на изкуството. Рийвс проявявал особена разбираемост, избор на оферти за стрелбата, докато не останах само на блокбастерах и главните роли, Киану можех да се съглася и на эпизодическое появата и на експериментален филм, ако е вярвал, че картината ще е качествена.

      Матрицата

      Популярен Киану Рийвс стана през 1999 година с пускането на култовата филмова лента «Матрицата». През миналия век Нео се превърна в най-популярният герой. Филмът донесе на снимачната група огромен богатство, а кинокритики склоняли термин Нео-реализъм» по всички падежам. Дори фактът, че самото Киану, исполняющего ролята на хакер Нео, не е компютър, съвсем не огорчал и возмущал фенове.

       През 2003 година при сестра ми актьор изостри старо заболяване – левкемия, от която тя е била 10 години. Киану Рийвс е бил принуден да прекрати участието си в снимките на «Матрицата» и да извърши определеното сестра време на близо. След няколко години актьорът участва в програмата «Звезда за борба с рака», където разказа за това, как сестра му все пак се справих с тежко заболяване. По своята обичайна скромност актьорът заяви, че е дарил повече от 5 милиона долара за изследователски програми срещу рак и левкемия, в частност. И Рийвс организира фондация, чиято дейност е насочена към борбата с онкологични заболявания.

      Ривзу върнах се на работа и през 2003 г. излезе и двете продължения на «Матрицата»: «Рестартиране» и «Революция». Двете картини се оказаха изключително успешни и продължават линията на култовия оригинала. Критиците благосклонно са приели нова «Матрица», макар и да отбелязват някои нелогичности на сюжета и прекомерното желание за холивудски блясък и добър финал. Ето защо в някакъв момент на фанатских сайтове се появява, всъщност е пресушено в Мрежата близо до производство на филм, човек, някакъв «истински сценария на «Матрицата». В него са обяснени и коригирани сюжетни нестыковки филми, финал на трилогията представляваха спечели за човечеството ситуацията, а самата Матрица остава непобежденной, създавайки за хората само илюзия за свобода и борба.

       За участие в «Матрицата» Киану Рийвс има невероятен за времето такса, над 100 милиона долара. Но голямата част от парите е очарован от работата на екипа на снимачната актьор раздал на дизайнерите на костюми и специалисти по спецэффектам. Киану обяснява с факта, че тези работни места са направили филм за не по-малко от него самия, и е работил над картината много повече.

       През 2005 г. актьорът удоволствието получи звезда на Холивудската алея на славата.

      Преди излизането на втората част на «Матрицата» Киану Рийвс участва още в няколко картини, но те не са имали такъв оглушительного успех. Сред тях са: «Сладкият ноември», «Хардбол», «Наблюдател». Филми с участието на Киану не винаги се стремяхме търговски успех или признание от критиката. След това Рийвс участва във филма «Константин», който се е върнал към предишната си популярност Киану.

      Възходи и падения

      Следните работа и предизвиква добри отзиви от критиците и високите касови такси. През 2006-та година Рийвс участва в мрачната фантастика «Помътняване» и заедно със Сандра Бълок е работил над картината «Къщата край езерото». През 2008 г. е играл главни роли в два филма: «Денят, когато Земята спря» и «Кралете на улиците». През 2009 участва в «личния живот си пипа Лий», прожекция, която се състоя в рамките на Берлинале.

      Киану Рийвс във филма
      Киану Рийвс във филма «Къщата на езерото» | Дневникът на кино

      През 2013 г. Киану Рийвс решава да опита себе си в новото поприще, като режисьор. През юли 2913-та година се състоя премиерата му на дебютния филм «Майстор на тай-дзъ».

      През същата година излезе на американско-японската живопис «47 ронинов», където главната роля се играе Рийвс. Филмът представлява една адаптация на стара японска легенда за войници, които, след като загуби на своя господар, като отмъщение за него цената на собствените си животи. Филмът предизвика вълнение около сюжета и качеството на състава от няколко причини. На първо място, за да Киану, че, според слуховете, и на една четвърт от китаец, но все пак актьор с напълно неазиатской добър външен вид, може да играе важна роля в сюжета на класическия преводи трябваше да се промени.

      Киану Рийвс във филма
      Киану Рийвс във филма «47 ронинов» | GLAMOUR Bulgaria

      Тези промени са исторически неточни, така че пораждат въпроси в областта на репрезентации националности на големия екран. Втората особеност на картини привлече към нея по-позитивно внимание. «47 ронинов» се различават мрачно, неголливудским сюжета на филма, както и в первоисточнике, няма хепи енд за главните действащи лица Този ход на събитията е станало в някаква степен на откровение и за зрителите, и за критиците.

      През 2014-та година излезе трилър «Джон Уикенд» с Ривзом в главната роля. Киану играе по непримечательного гражданин, който наскоро, на погребението на жена си и живее заедно с кучето си, последният подарък на любимата си жена. Но когато богатият наследник на мафията убива това куче, лишава мъжа от всяка връзка с миналото, спазващите закона герой Ривза разкрива истинското си лице, жесток и безмилостен убиец. Филмът съчетава в себе си и динамични бойни сцени, и дълбоко емоционални диалози и история за човек, който няма какво да губи.

       След огромния успех последва оглушителен провал. Филм, който в руския боксофиса излезе под заглавие «Дъщеря на Бог,» не са събрани и 50 хиляди долара в боксофиса. Зрителите се чудеха, като в тази ясно слаба картина, която е собственост на начинаещ режисьор и сценаристу, удари Киану Рийвс, който цял живот е разграничени вкус и селективност по въпроса роли. Рийвс играе полицай, който по време на разследването се сблъсква с момичето, което видях мистично откровение. Но съчетанието от мистичност и детектив не спасява филма, както го правят скучни и объркващи.

       През 2016-та година под излезе нов филм с участието на Ривза «Неон демон». При външно банален сюжет – младо момиче иска да стане супермодел – филмът се оказа ярко новост. До «Неонового демон» идея да се трилър и ужас за «лека живот модели и знаменитост изглеждаше фантасмагорией. «Неон демон» не само, че се задава нов тон истории за начинаещи модели, но и се удари в конкурсна програма на фестивала на Кан. В същото време се появиха новини за изхода от втората част на историята за Джон Уике. Киану Рийвс вече доказа на своите фенове, че тренира в бойните изкуства и способи за стрелба. Най-вероятно, «Джон Уикенд-2» ще предисторията на вече излязлата снимка.

      Сега Рийвс планира да участва във филма за анорексия, който ще се превърне не само режиссерским дебюта на Марти Ноксон, но ще принадлежат към жанра черна комедия. Ко-продуцент на филма ще сестра Ривза Карина. Това ще бъде първата съвместна кино работа на брат и сестра.

      Друг анонсированный проект Ривза – научно-фантастичен трилър «Репродукция». Киану играе главната роля, нейрохирурга, който по всички възможни начини се опитва да се върне към живота си на семейството. Снимките ще се проведат в Пуерто Рико.

      Личен живот

      Въпреки възрастта си, актьорът все още не е женен, личен живот Киану Ривза пълна с драматични събития и загуби. Най-силната любов на актьора Дженифър Syme е американска актриса, с която Ривза е дълъг роман. С едно момиче Киану се запознах чрез сестра си през 1988 г., след това младите хора се влюбили един в друг от пръв поглед.

      Киану Рийвс и Jennifer Syme
      Киану Рийвс и Jennifer Syme | Капризулька

      През 1999 г. Дженифър обрадовала любим новината за това, че ще имат дете. Дъщеря Киану Ривза и Jennifer Syme трябвало да се появи на 8 януари 2000-та, но седмица преди раждането сърце момичета спря да бие. Дете почина от това, което се откъсва от тромб на пъпната връв. Въпреки това, в тази трагедия в живота Ривза не са приключили. 1 април 2001 г. на Jennifer Syme по пътя на парти е счупен в нейния джип. Колата момичета се разби в паркирани коли, Syme изхвърча през предното стъкло и веднага почина от получените наранявания.

      След пренесени сътресения Киану дълго време не можеше да дойде в себе си и остава един. Памет за мъртвите булката не попречило на актьора, за да станем не само на дългосрочни отношения, но и кратък роман. Години по-късно, едва през 2007 г. той влезе в афера с Холи Майърс-Шайер – дъщеря на известни сценаристи. Журналисти започнаха да говорят за бъдещето на семейството си, но скоро разбрах, че Киану нова мадама – Паркър Поузи, а малко по-късно се появи още един – Тринити Woodall.

      Чарлийз Терон и Киану Рийвс
      Чарлийз Терон и Киану Рийвс | Glamurchik — Tochka.net

      През 2010 г. Киану Рийвс все по-често започна да се появи на публично място с известната Чарлийз Терон, с която, след като заедно вече се е снимал във филмите «Сладък ноември» и «Адвокат на Дявола». Актьори приятели още от тези далечни снимките, и не веднъж говори за своето съобщение и за това, че са готови да се притекат на помощ един на друг. Но в това време пресата се говореше само за приятелските отношения на звездите и не е имало никаква причина да се предположи обратното. Чарлийз Терон е подкрепяла друг по време на смъртта на дъщеря му, а после и на жена си. Опит да се види в този интрижку ще е просто обидно и по отношение на Терон, така и по отношение на Ривзу.

      През 2010 г. Киану и Чарлийз са били забелязани на романтична вечеря в скъп ресторант, а тяхната прегръдка не са като жест на стари приятели. В пресата изтече слухове, че актьорите планират да се установят във Великобритания.

      През 2013 г. световните МЕДИИ се говори за бурен роман звезди с руския модел Анна Скидановой. Снимка Ривза с Анна бяха покорни на папараците по време на съвместна почивка на яхта. Момичето не ги нарича връзката на любов, по-скоро, това е приятелство и разбирателство, но, въпреки твърдението, журналисти настояват, че между тях нещо повече.

      Киану Рийвс и Анна Скиданова
      Киану Рийвс и Анна Скиданова | 7 Дни

      През 2015-та година на Киану Рийвс участва в странен трилър «Кой е там?». Филмът е двусмислен приет от критиците, които така и не успяха да разберат, е трайно усещане за комедийности и детски игри гениални задумкой режисьор и актьори, или всичко това е просто огромна кино провал. Как да не е бил там, филмът не донесе Ривзу никакви професионални награди или отличия, но принуди се вгледаме по-отблизо към колега от снимачната площадка на младата актриса Ана де Армас. Журналисти сте сигурни, че между актьорите пробежала искра, но няма доказателства за възможен роман не се предоставят.

      Киану Рийвс запазва статута на най-тъпа актьор на Холивуд. Не е известно не само с кого и кога той отговаря, но и какви изисквания има към потенциалните избраннице.

      Киану Рийвс
      Киану Рийвс | Ivona

      Едновременно с това Ривза трудно укори грижи от обществото или излишнем снобизме. Той често пътува в метрото, въпреки факта, че може да си позволи да се движите по-удобно. А в един от своите рождени дни Киану се установил в парка, като постави до себе си торта със свещ, така че всеки е научил на актьора може да се обърне към него, да поздравя или да говоря.

      Филмография

      Само в момента, с участието на Киану Ривза се оказа без малкия 200 филми. Някои от тях не са имали успех и не срещнах признаване, други – ражда нови форми и жанрове в киното. Списък на култови филми Киану Ривза:

      • Скорост
      • Адвокат на дявола
      • Матрицата
      • Наблюдател
      • Сладки ноември
      • Хардбол
      • Константин: Господарю на мрака
      • Къща на брега на езерото
      • Опасни връзки
      • Дракула
      • Помътняване
      • Неоновите демон
      • 47 ронинов
      • Джон Уикенд

      Снимка

      Киану Рийвс




  • материал на 1_Primary_logo_on_transparent_326x63

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+