Професионално изкривяване

problem-s-profesionalnoto-izkrivqvaneКазвали са ви, че имате „Професионално изкривяване“ и се чувствате горди от това…

Не, това не е нещо, с което можете да се гордеете. Това е нещо, върху което трябва да се замислите много сериозно и да насочите цялото си внимание, мисли и сили над този въпрос, докато не намерите решение. Трябва да го сторите, преди да е станало твърде късно. Професионално изкривяване – как да се справим с проблема? Какво е това „Професионално изкривяване“?

„Професионално изкривен“ можем да кажем за човек, който освен на работното си място, мисли за работата си и сравнява всичко с нея и извън работно време.

В много случаи личният живот на човека с тази така наречена болест, може да пострада много.

„Професионалното изкривяване“ се състои в това човек с даденото „заболяване“ да прецени друг човек, например събеседник – по зъбите му, да речем. Ако „болният“ е зъболекар първото нещо, което вижда са зъбите на човека отсреща. Друго доказателство за „професионално изкривяване“ е, ако телефонът вкъщи звънне и човекът каже: „Зъболекарски кабинет. Добър ден!“ Примери по този въпрос могат да се дадат много.

Личният ни живот

Готови ли сме да загубим личното си пространство и личния си живот? Едва ли има човек, който да не се нуждае от малко време за себе си, без да мисли за работа… Ако обаче осъзнаем това твърде късно, навярно ще съжаляваме много за това наше решение след време. Трябва да се научим да балансираме нещата в живота си

Равносметка

Ако осъзнаем проблема навреме, би било най-добре да поработим над този въпрос и да се научим да различаваме професията от личния си живот. По този начин няма да ни се налага да се лишаваме от нищо.

Заключението

Трябва да бъдем много внимателни, за да не попаднем в този капан на това така коварно заболяване. „Професионално изкривяване“ – тенденцията да виждаме света през погледа на нашата професия. Но това нещо пречи на личния ни живот, ако не го овладеем добре.

Не позволявайте това да се случи и с вас!




материал на : http://spisanievip.com/profesionalno-izkrivqvane/

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+