3 истински , но почти нереални истории

Мъж, който се е научил да играе футбол въпреки факта, че е имал три крака, близнаци, които са живели и никога не са разговаряли с никого, освен един с друг , мъж с 24 отделни личности – характеристиките на тези хора сигурно ви звучат като персонажи от роман. Но те съществуват, техните истории са реални и не спират да учудват хората. Безспорно този свят е пълен с невероятни хора, но днес бихме искали да ви разкажем за живота на най-необикновените.

9-istorii-koito-shte-vi-izumqt-9“Човекът от гората”- Петрус Гонсалвус
Всеки знае приказката за “Красавицата и звяра”, които се влюбват един в друг. Но малко хора са наясно с факта, че тази история действително е имала истински прототипи. Всичко започва през 1537 г. в Тенерифе, когато се ражда необичайно бебе – цялото му тяло е покрито с коса.

Родителите смятат, че детето им има демонично заболяване (никой не знаеше тогава за заболяването хипертрихоза), а когато малкият Петрус навършва 10 години, родителите му го продават на френски пирати. Те го наричат “Човекът от гората” и го представят на Анри II, краля на Франция.
Анри II забелязва, че момчето е доста умно и, че усвоява френския език доста бързо. Петрус получава добро образование. След като умира Анри II, съпругата му Катерина Медичи се грижи за Петрус. Според някои източници тя дори организира неговата сватба с красивата кралица Катрин.

Въпреки факта, че тази двойка очевидно се различава от повечето семейства, те винаги са имали стабилен брак с 6 деца, 4 от които са наследили чертите на баща си. Най-известните потомци на Петрус и Катрин са момичетата Магдалена и Антоанета.

Но след смъртта на Катерина Медичи семейството на Гонсалвус се мести да живее в Италия, а след това във Витербо, където Петрус умира на 81-годишна възраст (което беше много дълъг живот тогава).

Историята за Петрус не само е причината за историята на “Красотата и звяра”, но и причина учените да изучават хипертрихозата.

9-istorii-koito-shte-vi-izumqt-8   9-istorii-koito-shte-vi-izumqt-7

Цирковият артист с 3 крака –  Франческо(Франк) Лентини
Франческо е роден в Италия през 1889 г. Неговият брат близнак не се дооформя в утробата на майка му и се оказал свързан с гръбначния му стълб. Поради тази причина Франческо е роден с 3 крака, които са с различна дължина.

Франческо има11 братя и сестри, но всички са нормални. Родителите му отказват да се грижат за него и го дават на неговата леля, която по-късно го изпраща в дом за деца с увреждания.

Франческо казва, че преди този момент е смятал, че е най-нещастното дете в света, но когато е видял деца, които не могат да чуват, да говорят, да мислят, осъзнава, че проблемът му не е толкова сериозен. Така че момчето решава да се научи да използва тялото си – учи се да кара колело и да играе футбол. И на 8-годишна възраст, той емигрира в САЩ, където успява и става цирков артист.

Необичайните умения на три крака, които демонстрира младежът стават много популярни. Франческо решава да се възползва, за да помогне на хората да се справят с проблемите си. Той пише автобиография, която продава на своите представления. В той разказва как се е научил да живее с недъга си.”Купувам редовно чифт обувки и още една обувка, която вземам от човек, когото познавам, който е загубил крака си”.

Освен това, Франческо се опитва да разбере каква е причината за неговата аномалия и всичко, което научава по този въпрос споделя с бременни жени.

На 30-годишна възраст, мъжuт става американски гражданин и се жени за Тереза Мъри. Те имат 4 здрави деца. Франческо умира на 77-годишна възраст. Той продължава да участва в цирка през целия си живот.

Бебето от Любек – Кристиян Фридрих Хайнекен
Кристиян е роден през 1721 г. в Любек, Германия. Баща му е художник и архитект, а майка му е художник и алхимик. Когато е само на 10 месеца, той вече може да говори чрез повтаряне на имена на обекти и понякога дори на изречения. Умът му е като бръснач и според свидетели на епохата той е можел да цитира Новия завет на латински.

9-istorii-koito-shte-vi-izumqt-1На 3-годишна възраст той дава лекция за датската история във времето на Фредерик IV. И неговата лекция е толкова подробна и интересна, че всички в залата остават изумени от този малък гений.
За съжаление, той живее само до 4 години, защото е имал непоносимост към глутен, която не е изследвана тогава, а родителите му непрекъснато му давали зърнени храни.




 

 

материал на Фрамар

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+