На хората им е по-лесно да умрат, отколкото да се променят

lazarevsСергей Николаевич Лазарев (роден на 4 септември 1952 г. в Ейск, Русия) e известен лечител и учен, изследващ тялото и духа на човек.

Сергей Николаевич Лазарев, който има хиляди последователи по света, е автор на поредицата от книги “Диагностика на кармата” и “Опит в оцеляването”.

За любовта

“Всички ние, всъщност, в дълбините на душата си, се боим от любовта – защото тя не само дава наслаждение. Тя заставя човек да е нравствен, заставя го да прощава и да жертва, да полага грижи и се превъзпитава. Тя ни заставя да се променяме, а промяната често се съпровожда със загуби и страдания. Любовта ни заставя да бъдем отговорни за близките си, за семейството, за цялото човечество. Тя ни заставя да овладяваме въжделението, гнева и алчността. Колкото по-дълго живеем без любовта, свързваща ни с Твореца, толкова повече се боим от нея и толкова по-големи страдания ни носи тя.”

За промяната

“Видях колко мъчително се отдава на хората да се променят. На много им е по-лесно да умрат, отколкото да се променят. Добре разбирам тези хора – аз самият бях такъв. Но когато съдбата ме постави пред лицето на смъртта, разбрах – нито властта, нито парите, нито статусът ми, нито усещането, че съм прав могат да ми помогнат. Оставаше ми само да се надявам на Бога и да опазвам любовта в душата си. Само в този случай са възможни промените.”

За съдбата

“Съдбата ни – това е преход от точка А до точка Б, и не можем да променим предназначението си, то се дава свише. Но до целта може да се стигне по различни пътища. Едни я постигат чрез болести, нещастия и смърт, а други, които имат повече любов – не губейки, а придобивайки. Един, за да познае Божественото, трябва да открадне, ограби и предаде, да се разплати за това с душевна пустота и поклонение на материалното, след това да боледува и умира, и подсъзнателно да чувства, че нещастията при децата му са свързани с него. В края на краищата този човек ще намери любовта. Друг, спазвайки заповедите, ще сдържи желанията си и агресията си, по-бързо ще премине по пътя на страданията и ще увеличи чувството на любов. До любовта ще стигнат всички, само че по различни пътища и чрез различни проблеми. Главното е това чувство да не се сраства с човешкото щастие, да не се отъждествява с него. Тайната на здравето и щастието всъщност е много проста. Вие давате порция любов и енергия, и приблизително толкова здраве, пари и други форми на щастие получавате. Ако сте дали енергия пет пъти повече, отколкото пари и благополучие сте получили, ще имате стабилно здраве и щастие и неочакваният приток на пари и благополучие няма да ви убие. Ако пък сте получили или искате да получите няколко пъти повече, отколкото енергия сте отдали, вие сте болен човек. Вече не вие ще притежавате това богатство, а то ще притежава вас.”

За разума и сърцето

“Разумът е последната част от вас, която трябва да слушате. Той мисли за всичко, което можете да загубите. Сърцето мисли за всичко, което можете да дадете, а душата мисли за всичко, което сте. Оставям на вас да решите кое е най-важното.”

За знанието

“В моите книги аз разказвам за опитите да открием Божественото в себе си. Опитвам се да засегна и някои теми, в които съм дилетант, но въпреки, че осъзнавам това, ще продължавам да правя тези опити. Надявам се, че по-нататъшното ми развитие ще ме доведе до правилно разбиране. Затова ще е най-добре, написаното от мен да не се приема като конкретен съвет, а като разказ за моя личен опит. Попитали един професор: “Кое е най-важното в работата ви като преподавател?” Той отговорил: “Най-важното не е да даваш знания. Най-важното е да научиш студентите как да работят с информацията, да използват правилно получените знания”.
 

 

материал на www.spiralata.ne

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+