11 компютърни езика със сигурност осигуряват работа като програмист

програмиране-200x315Ако искате със сигурност да имате работа като програмист, е нужно да знаете точно определени езици за програмиране, препоръчва изданието BusinessInsider. Листата е съставена на база на популярния TIOBE индекс и класацията на езиците за програмиране на Redmonk.

Java: Изобретен през 1991 г. като език за програмиране за смарт телевизия, днес Java на Oracle е най-известният език в света. Java е решаващ за разработването на приложения в Android и много от бизнес софтуера.

PHP: Невероятно популярен език, захранва 1/3 от мрежата. Използват го големи сайтове като WordPress, Facebook и Yahoo.

Perl: Разработен от инженер от NASA в края на 80-те на ХХ в. Важен в обработка на текст. Наричат го „тиксото на мрежата“, защото е много добър в сплотяването на сайтове, но не е най-елегантният език.

C: Един от най-старите езици за програмиране, които все още се използват често. Cъздаден в началото на 70-те години на XX век.

Objective-C: Оригиналният език за програмиране C бил толкова влиятелен, че вдъхновил подобно назовани приемници, всички от които почерпили вдъхновение от оригинала, но и добавили характеристики от други езици. Това е езикът за правене на приложения за iPhone, въпреки че Apple лансираше и своя език Swift.

JavaScript: Това е изключително популярен програмен език, главно използван при уеб приложенията. Всъщност няма много общо с Java, като изключим името. JavaScript поддържа голяма част от модерната мрежа. Минусите – забавя браузърите и излага понякога потребителите на уязвима сигурност.

Visual Basic: Опитва се да направи програмирането по-лесно с графически елемент.

Ruby: Навърши 24 г., лесен за четене и писане на кода. Улеснява употребата на езика за създаването на уеб приложения.

Python: Създаден през 1989 г. и е с изключително четлив код. Много програмисти го определят като най-лесния език като за начало.

CSS: Програмен език за проектиране на формата и оформлението на уебсайта. Много от менютата в уебсайтовете и мобилните приложения са написани с CSS, в съчетание с JavaScript и HTML.





R: Това е програмният език за статистиците и всеки, който се занимава с анализ на данни. Самият Google е голям фен на R заради възможностите, които дава на математиците.

материал на logo

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+