5 филма с вино

images_cms-image-000053015Добри истории, много вино и страстта, която разпалва не само в миговете на блажено отпиване. Това е нашият прочит на пет филма, които си заслужават да бъдат изгледани, в допълнение с бутилка  вино.

.Любов в облаците (Walk in the clouds, 1995)
Една от филмовите класики, в които така умело се преплитат любов и правене на вино. Още повече, че Киану Рийвс и Айтана Санчес-Хихон придават на историята наистина запомнящи се моменти.

Филмът разказва историята на Пол Сътън, който завръщайки се от Втората световна война среща очарователната и случайно забременяла Виктория Арагон. Пристигайки в имението на родителите й двамата се представят за семейство, за да избегнат гнева на родителите й.

Филмът е заснет в някои най-добрите винарни в долината Напа, Калифорния.

Бутилка Шок (Bottle Shock, 2008)
Брилянтната комедия, която показва как се произвежда идеалното Шардоне, след поредица от всевъзможни препятствия и недоразумения.

Филмът е основан на истинската история, която отрежда първо място Шато Монтелена пред някои от най-изтъкнатите френски вина. Удоволствието от лентата допълват Алън Рикман и останалите звезди в актьорския състав.

Добра година (A Good Year, 2006)
Британската романтична комедия на режисьора Ридли Скот отново предлага изобилие от любов и вино. Действието на лентата се развива в британската столица и френската провинция Прованс и е създадена по едноименния роман на Питър Мейл.

Един ден Макс научава, че неговия чичо Хенри (Албърт Фини) е починал и му е завещал имение във Франция заедно с няколко декара лозя. Първото нещо, което му хрумва, е да го продаде. Налага му се да остане във френския Прованс повече от очакваното и неусетно започва да се привързва все повече към имението. Запознанството му с местната сервитьорка Фани (Марион Котияр) предопределя решението му, защото Макс се влюбва в нея.


Късметът на винаря (The Vintner’s Luck)

Интересната история на новозеландския сценарист и режисьор Ники Каро. Фантастичният сюжет се развива в Бургундия през ХІХ век.

В деня на Богоявление, животът на млад винопроизводител са преобръща, когато открива в лозята си прекрасно същество, с огромни бели крила, което е измръзнало в снега. Съществото има невероятно чувство за хумор и е много любознателно. Всяка година, в средата на лятото те започват да се срещат. А в това време, животът в селцето си тече – с неговите тайни, сватби, убийства и богат урожай, независимо от ужаса на наполеоновите войници.

В средата на столетието науката започва да процъфтява, винопроизводството се променя и в небето започват да летят безмоторни самолети, като истински ангели. изтеглен файл

Saint Amour (La route des vins, 2016)
За новата френска комедия с участието на Жерар Депардийо може би ще се наложи да изчакаме, преди да можем да я видим, но си заслужава да я включим в списъка с винени истории, които не трябва да бъдат пропускани. Сюжетът напомня на друга класика – Отбивки – когато двама мъже оставят сивото ежедневие зад гърба си, за да обиколят винените региони, този път на Франция. 




Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+