Споделено от нета

imagesРодителите ми искат като порастна да се омъжа за чужденец и ми забраняват да бъда с българин, защото повечето българи били простаци и женкари, но не мога да реша, защото никога не съм била нито с българин, нито с чужденец. Брат ми скоро ще се ожени с едно момиче от Холандия, която по бащина линия е холандка, а по майчина-белгийка и е много възпитана повече, отколкото тука момичетата, които искат само да им дават пари. Искам да знам дали някой е бил с чужденец и как му е бил живота с него. Благодаря предварително

КОМЕНТАРИТЕ ТАКИВА, КАКВИТО СА ГИ НАИСАЛИ …

1. Родителите ти са глупаци, защото вместо да те насарчат да се развиваш като личност (ОБРАЗОВАНИЕ, КУЛТУРА), те ти говорят за женитби с чужденци. Що за глупост?
Точно пък възпита, образован човек никога няма да се занимава с жена с подобни мотиви – всеки иска да го обичат заради него самия, не заради националност или възпитание и само да надуши въпросния холандец, немец, французин и т. н., че си търсиш съпруже – и без това избяга от теб. Хората искат в цял свят едно – любов и щастие. Родителите ти за мен сами са простаци и те възпитават в грешни „ценности“, защото определящо е не за кого ще се омъжиш да ти оправял животчето, а ти какво имаш да предложиш на другия човек, а ако е само болната ти претенция – забрави.
Качествата на човек отгоре на всичко изобщо не зависят от нацията му – навсякъде има възпитани, добри и образовани хора, навсякъде има простаци, мързеливци и тем подобни. Твоите родители сами са създали бъгларски деца, ама говорят глупости – българките искали пари, българите били еди какви са сякаш си повече или по-малко човек заради нацията си.
Като цяло ще те разочаровам – омъжена съм за човек от Западна Европа, но той е просто човек и с нищо не превъзхожда българските мъже като цяло, освен в това, че техните не са го възпитавали да се отрича от рода си и да си въобразява, че с женитба ще си оправи животчето… Виж се в огледалото – това е единственият човек, който може да ти оправи или съсипе живота. Ти решаваш.

4. Извинявай, но родителите ти не могат да се държат като такива :) Кога всички родители ще спрат да мислят, че децата не са нчина чрез тях да се правят експериментите, които възрастните преди не са успяли да наравят?
Да речем, че родителя не е могъл да стане доктор- и детето рябва..
Още повече, щом родиш едно дете, след 18 год. възраст то вече е пълнолетно и има свой собствен живот. Има свой методи на разсъждение. Това, че е дете, не значи, че то трябва да се управлява постоянно от родителите. Защо толкова хора си мислят, че ТЕ ТРЯБВА да управляват живота на децата си? Всеки човек рано или късно губи рдителите си и трябва да може да оцелява сам. Да допуска грешки, за да се поучава от тях. Да се научи да размишлява във важни моменти.. , а когато постоянно му се виси над главата то не умее да се справя само в трудни ситуации.
Миличка, ти не си длъжна да се жениш за чужденец, кажи, че не искаш и толкова. Защо те трябва да избират как да живееш, с кого и как? Как може някой да определя мъжа ти? Те ли ще правят секс с него, те ли ще имат деца от него, те ли ще делят дом с него, ИЛИ ТИ?
Извинявай, но има много стабилни българи. Може би в чужбина начина на живот е малко по- добър и то не навсякъде. Да, има повече интелигентни хора, но и там има пустиняци. ТЕ СА НАВСЯКЪДЕ и това, че е чужденец не значи, че е нтелигентен, образован, богат, умен и т. н. и т. н.

5. Съжалявам, че ще ти го кажа, но трябва-НЕ СЛУШАЙ РОДИТЕЛИТЕ СИ! Не мога да разбера защо ти говорят такива неща-мислиш ли, четова е начина да си ооправиш живота, мислиш ли, че живота с чужденец ще е по-лесен? Точно в такива случаи бракът е по-труден, заради културните различия! Ти имаш глава на раменете си-ммисли с нея и не позволявай да ти втълпяват разни ГЛУПОСТИ, защото това са точно глупости. Ти можеш да си намериш добър човек, който те уважава, обича и цени и да бъдее българин, аа може да се ожениш за чужденец, който те мами, ти изневерява, манипулира, може да ви е трудно да се разбирате, заради езиковата бариера… и т. н. Това, което ти казвам, е, че не ти трябва чужденец за съпруг, за да си щастлива, и в България има много свестни момчета, може да си имате успешен бизнес и да си живеете живота спокойно, а може и да си женена за чужденец, който няма пукната стотинка в джоба, но какво-ще се кефиш, че си женена за чужденец?

6. До някъде са прави. Повечето българи са простаци. Е, има и изключения. Аз съм имала 10 годишна връзка с чужденец. Наистина много се различават от българите. Държат на жената, на семейството, на дома. Не изневеряват. Поне моя и неговите приятели. Зависи и от коя държава е мъжа. Арабин, американец от Ню уорк или от Тексас. Има голяма разлика

7. И при мен е така, но аз също НЕ искам българин. Един българин примерно НИКОГА няма да оцени, че си девствена. Българите не са кавалери, не са възпитани, бият жените си, не ги уважават и т. н. Така че наистина, вземи и се омъжи за чужденец. Аз искам за англичанин. И браво на твоите родители!

8. Само се чудя родителите ти на какъв език ще разговарят с холандката, а после и с бъдещия ти мъж?
А какво ще стане ако просто им кажеш да си гледат работата? Малко ли богати българи има, които са умни и образовани? Което ме подсеща да попитам ти точно каква си….
Едно съвременно момиче не може да позволява някой да му определя за кого да се омъжва. Това дори малцинствата в България вече не го правят. Уважавай първо себе си.

10. Ако си от интелигенцията и родителите ти са с добри професии, значи кръговете и хората с които поддържат контакти са от горната класа. Във всяка държава обществото се дели на класи според това какви са. Не говоря само в професионално отношение а и по държание. Само дето в България се дели на бедни и богати само. Нормално е родителите ти да имат и по-големи очаквания за самата теб. Това което са казали за българите е вярно. Това от което искат да те предпазят е да си намериш някой с балкански манталитет. Повечето български мъже са наистина – няма да коментирам. Нямат култура, необразовани са и не могат да дадат на жената това което тя търси, а именно стабилна финансова основа за създаване на семейство и деца. (Така действат всички жени, ако не съзнателно, то подсъзнателно на псохологична основа). От друга страна любовта е чувство което е специфично. Можеш да се влюбиш във всякакъв човек, а дори и да се влюбиш във чужденец или пък да завържеш връзка с него, не е гаранция че и той няма да е простак. Тогава би имало различие в културите пък. Това пък от друга страна прави тези бракове и интересни и самите вие попивате от културата на половинката. По-големият процент българки които са сами в чужбина си намират чужденец и завръзват връзка с него. Процента на мъже – българи които се женят за чужденки е далеч по малък. Това аз си го обяснявам пак по финансови причини, защото жената търси финансова опора. Българският мъж – емигрант в малко случаи може да предложи това на чужденката, докато мъжа чужднец вече може и да го има това което българката търси. Плюс това живеем във 21-ви век. Мултикултуризма се разраства все повече и хората със смесени бракова са много. Аз лично не намирам нищо лошо в това да не си националист, тъй като така или иначе вече думата “нация” има много значения на всякъде. На етноси също не можем да се делим, защото сме омешени супер много и всеки има различни гени от къде ли не (това за всеки етнос го казвам), та хората по-скоро като казват етнос, може би имат в предвид култура, традиции, език, писменост и всичко друго което кара хората да се назувават под едно име.

Успех, дано намериш любовта!

11. До последния – твърдо и категорично съм против мнението, че етносите са смесени. Точно обратното – именно сега става смешение и то е видно. Не казвам, че е лошо, ако докато четеше предното изречение веднага реши, че съм зла нацистка, значи ти сам дълбоко в себе си го смяташ за лошо. Аз самата приемам смесването за необратимо.

12. Нека само добавя нагледно как англичанин се възползва от българка: http://www.rooshvforum.com/thread-26619.html
Всички хора имат еднакви слабости. На българският мъж му липсват много качества, затова нека го стимулираме да ги придобие и и да забравите лошите. Български мъже, знам, че ще злорадствати като прочетете това, но не лягайте на кълката, че “и другите са нещастници като мен”. Напротив – това е стимул българинът да стане повече от чужденците и тогава българките да търсят именно българския мъж. Аз адмирирам това и се надявам, че ще вземете правилна поука. Дотогава не виждам никаква пречка българските момичета да се жнят за чужденстранни мъже. След седмица съм на сватба на българка с австралиец! Къде спите?

13. Прочетох във форима, номер 12 – ужасен човек е този англичанин, но не се учудвам, защото те са арогантна и самовлюбена нация и са по пеинцип непроятни. Живяла съм в Континентална Европа и не ги харесват хората, а и им се подиграват, защото на Острова са се изродили и кръвосмесили. Англичаните имат много чужденци, но не създават деца с тях, а този пич само използва тъпата българка докато му омръзне и я замени. Женена съм за немец, живеем в България и Обожаваме да се гаврим с англичаните, защото са и много прости, обичат алкохола, а и са свикнали в България да се разпореждат – да ама при нас няма такива работи и мъжът ми често ги е унижавал и мачкал, защото купувахме на безценица имоти от тях и само с двойна арогантност става, не като българите да им се цепи басма, а един англичанин зарязахме буквално в полето, звщото се държеше неприлично – спораш джипа и аут!
Приятни и възпитани хора са руснаците, които идват у нас. На мен като мъже ми си харесват българите, особено младите по нищо вече не отстъпват на западните мъже и дори пият по-малко и са по-отговорни. Всичките приятели на мъжа ми са българи, много образовани и стабилни и имат чудесни семейства,за които се грижат много добре. Ако не се бях влюбила в моя човек поради обстоятелства, задължително щях да съм с българин.

Коментара ми няма общо с твоя, поради причината че изразявам персонално мнение. Аз уважавам чуждото мнение, така че това че ти мислиш по определен и си прочела коментара ми, засегвайки се, не значи че съм го писал за теб като контра, или пък че начина ти на мислене е грешен. Всеки човек може да говори въз основа на опита си и вижданията си за света. Никой тук не може да каже как ще се развие живота на човек, нито пък би могъл да даде на авторката съвет, какъв човек да търси. Всеки говори от своя си опит и виждане. Както споменах горе, повечето българи са простаци и се обосновах защо. Написах по пътя на психологията какво търси една жена и защо. Написах й и че не е гаранция че и да си хване чужденец ще бъде щастлива – те също могат да са простаци. Хората навсякъде са хора. Реално, колкото по-интелигентен и начетен човек открие до себе си, толкова по и културен би трябвало да е той.

Съжалявам за случилото ти се, но до голяма степен и ти си си виновна. Всеки живот е персонален и се развива по различен начин. Ти може би е трябвало да преценяваш хората заслужават ли си да им правиш деца. Дано поне си умна и ги скубеш за издръжка.

Успех.

15. Съветвам те да не мислиш от рано за кого ще се омъжиш. Това не е въпрос на план, поне не би трябвало да е. Поживей си и един ден ще срещнеш мъжа за теб. Всички знаем, че няма да е идеален, защото идеални хора няма, но ще е идеален за теб.

Не обичам квалификации от рода той е еди какъв си, защото е англичанин или пък французин, а този е българин – той не става. Всеки си има своите достойства и те съветвам да не се влиеш от материални неща, защото един ден ще съжаляваш (“Пари се печелят, пари се губят”). Важно е какъв е човекът до теб.

16. Ами на всякъде по света има и нормални хора и изроди. Така, че това, че някой е чужденец, не означава, автоматично, че е свестен! Пък и какъв чужденец? Не е без значение дали става дума за европеец или за някой арабин. Щото по логиката на родителите ти и хората от Екваториална Африка са чужденци, както и тези от някоя консервативна ислямска държава, ама нещо не виждам как ще си щастлива с такъв мъж. Така, че важното е да намериш човек, който ще те обича и уважава, а не дали е роден в София в Лондон или в Зандзибар.

17. №14, единствената ми забележка е против всеобщото схващане, че етносите са със смесен произход. Нито съм се засегнала, нито каквото и да било друго. Някак недобре ми звучи това “скубене”. Нямам никакви претенции и към двамата. Въобще не искам да ми се бъркат в живота. Единственото “чуждо” в синовете ми е смесената кръв, дори и имената им са модерни с моята фамилия. Иначе са си съвсем нормални деца – говорят на перфектен български, имат си много приятелчета, разбират се чудесно. Големият ми син е на 13 и иска да си направи татуировка на това нещо http://forum.all.bg/files/1478321-Rozeta.jpg

Засипахме авторката с лични мнения, но все пак и да се омъжи за чужденец, нека го побългари, нещо което повечето българки не можем. Искрено се възхищавам на едно приятелско семейство от българка и англичанин, който е станал православен, научил е български и живеят в София. Станал е дотолкова българин, че е свикнал да си пийва ракийка вечер и псува българските политици от екрана. За сметка на това е запазил най-добрите черти на английското поведение. Имат малка дъщера – за съжаление все боледува. По принцип съм изумена, защото е прието да се смята, че децата от смесени бракове са по-здрави. Големият ми син и дъщеря ми, която е чисто българче са много здрави, но синът ми, който е наполовина малиец е много болнав. Не знам как ще израстне непрекъснатите си заболявания. Въобще се надявам да ги израсте и организмът му да се укрепи.




……………………………….
………………………………………….

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+