Най-мразените държави в света

изтеглен файлКитай

Основната причина Китай да попада в този списък са некачествените стоки, които достигат до всяко кътче по света, развалят се бързо и ядосват потребителите. Доминиращата роля в региона на Източна Азия и демонстрацията на сила, също са фактори, пораждащи омраза. А това, че китайците работят по-евтино и много компании изнасят производствата си в Китай, направо вбесява милиони хора.

Великобритания

Омразата към Великобритания тлее още от времената, когато Британската империя управлява света. Тогава тя налага суров контрол върху колонизираните територии и заграбва ресурсите им. И въпреки че империята отдавана е само история, Великобритания продължава агресивната си външна политика, участвайки във военни конфликти от Ирак до Аржентина през този и миналия век.

Япония

Фактът, че Япония попада в тази класация може би е учудващ за някои, но не и за хората от Югоизточна Азия. Те я мразят заради агресивната завоевателна политика от първата половина на XX век. А след това и заради японската икономическа експанзия в региона. Най-силно Япония ненавиждат китайците, след като милиони от тях са избити при японската окупация през Втората световна война.

Русия

Списъкът на тези, които мразят Русия е дълъг, а причините са много, но на първо място са хората от редица страни от Източна Европа и най-вече бившите съветски републики заради „славното” комунистическо минало. През последните години Москва води агресивна външна политика, използвайки всякакви лостове – от икономически и медийни, до военни и подобно на Китай безогледно се меси във вътрешните работи на страните в региона, което съвсем не поражда добри чувства към Русия.

Северна Корея

Ядрените бомби на Северна Корея са трън в окото за западния свят и реална заплаха за съседите държави в региона. Малко са страните по-света, които са в приятелски отношения с нея. Освен това в Северна Корея управлява диктаторски режим, които безогледно нарушава човешките права.

Израел

Омразата към Израел е голяма и идва най-вече от съседните арабски държави. За краткото си съществуване, малката страна успява да си спечели много врагове. Политиката, която води е агресивна и националистическа. А спрямо населението на завладените от нея арабски територии, като Палестина и Западния бряг, граничи с геноцид.

САЩ

САЩ безспорно е най-мразената страна в света заради агресивната международна политика, явната и прикрита намеса в делата на много държави в глобален мащаб, военното присъствие в различни региони, подкрепата за Израел и налагането на корпоративни интереси под прикритието на идеите за свобода и демокрация.

България

България определено не е сред най-мразените страни в света. В миналото обаче често е била най-мразената държава на Балканите. В стремежа си към обединение на териториите, където в края на Османската империя живеят българи, България влиза в конфликти с всичките си съседи. След като в три поредни войни застава на страната на губещите, София става част от комунистическия блок. В наше време България често е гледана с подозрение заради близките си връзки с Русия и силната си икономическа зависимост от руските енергийни ресурси.
материал на vesti-logo-big

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+