Защо да изтриеш проложенията за запознанства?

Women's and men's portraits with couple in centre
Women’s and men’s portraits with couple in centre

Любовта е магия, която не работи в интернет…

Предполагам, че въпросът е без смисъл за известна част от хората, които дори не предполагат, че съществуват такива приложения. И определено не става въпрос за изостанали от всеобщото технологично развитие хора, а за такива, които знаят какво искат и как да го постигнат. За останалите, отговорът на въпроса от заглавието е ДА! И не мисля, че се нуждае от кой знае каква обосновка. Ако имаш проблем с откриването на идеалния партньор, то ще го имаш и търсейки в приложението. В никакъв случай не отричам, че съществуват двойки, които са във връзка след запознанство в именно такова приложение. Аз също съм пробвал и донякъде се получи. Това, което не трябва да забравяме обаче е, че любовта всъщност е магия. Няма как алгоритмите на приложение, чрез критериите, които си задал, да открият идеалния за теб партньор. Може, но само ако целта е секс за една вечер. Нека дам пример. Аз винаги съм харесвал руси жени и ако сега някой ми покаже снимка на две много красиви момичета: блондинка и брюнетка, ще бъда повече привлечен от първата. В живота обаче нещата не винаги протичат по този начин. Всичките ми бивши приятелки са брюнетки. Т.е. когато аз съм се запознал със тях, излизали сме, почувствал съм привличане, влюбване, водещото не е бил, цветът на косата или големината на бюста, а взаимното привличане, общите интереси и т.н. Как всичките тези особености могат да бъдат зададени като критерии в приложение? Не биха могли. Освен това не виждам смисъл в това да моделираш предполагаемата си половинка. Тя не е робот, на който да кажеш кои да бъдат любимите му книги, музика и разбира се да харесва да гледа футбол. Когато предателят в редиците на Морфей, от филма „Матрицата“, се среща с агентите на машините, за да заговорничат, той си хапва в ресторант вътре в Матрицата. Отдавна са му омръзнали кашите, с които се хранят бунтовниците и е благодарен за пилешката пържола, но едновременно с това си задава въпроса: от къде по дяволите машините знаят какъв е вкусът на пилешкото, за да могат да му го предложат.

Мисля, че ме разбрахте какво искам да кажа. Освен това в ерата на филтрите от Instagram, при среща след запознанство в мобилно приложение, има голяма вероятност на срещата да дойде не чак толкова перфектна версия на момичето от снимката.
Все по-често срещам млади хора, които не са обвързани. И статуса им отдавна е такъв. Всеки търси някого, а той като че ли не същестува. Капсулирали са се в своята самота и когато вече са достатъчно отчаяни инсталират приложение за запознанства. Което в повечето случаи се оказва поредната грешка. Любовта е магия. Време е да го разберете. И не се купува или избира като стока в интернет магазин.

Трудно ли е наистина, в свят пълен със себеподобни, да откриеш любовта? Отговорът не е еднозначен, защото хората са различни и различно се социализират. Но все пак мисля, че не е трудно да намериш поне човек с когото да се виждаш. Така че, ето съветите на един отявлен специлист в областта (хи хи), как да си намериш гадже и да изтриеш приложенията за запознанства.

На първо време спри да повтаряш като мантра глупости от рода на „нямам време за срещи и свалки. С приложението е по-лесно и всички знаят за какво са там“. Извинявай, ти всъщност секс ли търсиш или връзка? Няма лесно, човече. Години наред хората са го правили по стандартния начин, защо ние да го променяме. Затова най-лесно е да разпиташ обвързани приятели, баща ти, баба ти.., как са се случили нещата при тях. Не си ли гледал „Безсъници в Сиатъл“!?

Смени средата – това, винаги работи. Запиши се на курс, на народни танци, на каквото ти хрумне. Ако щеш смени работата дори. Приключи със затворения странник и се запознавай с оптимално много хора. Излизай с тях. Ходи където те поканят. Твоята половинка те чака някъде там. Изтрий приложенито за запознанства и я срещни сам.

Освен това, толкова е лесно да се влюбиш. И по-добре нещастното, но в реален човек, отколкото да отмяташ снимки наляво и надясно за одобрение.




Автор: Владислав Иванов

материал на https://www.sofialive.bg

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+