Птичи хороскоп

976669769876978Коя птица показва вашето второ аз:
Както и камъните, птиците могат да разкажат за вас много неща! Така че – вижте своята птица според месеца на раждане и прочетете какво означава.

1. Януари: Сова.
Родените през този месец се отличават с отзивчивост, изпитват особена нужда да проявяват грижи за най-слабите.

Понякога околните могат да смята Совата за затворена и потайна без да подозират, че тези качества съвсем не са присъщи за тях. Тяхната срамежливост и стеснителност обикновено се приема като необщителност и затвореност.

Но плахостта не пречи на Совата да постигне поставената цел. Плановете и проектите тя постига с мъдростта на умел стратег, ефективно използвайки всички свои ресурси.

2. Февруари: Папагал.
Папагалът е красива птица и представителите на този месец са ефектни и

изразителни. Ако някой умее да се облича с вкус, да избира правилните аксесоари, това са представителите на този знак от птичия хороскоп.

Папагалите умеят да създават свой образ и за това не жалят нито сили, нито време, нито пари. Такова отношение към себе си носи благодатни плодове: Папагалите имат кариера, добър късмет, а и с финансите на повечето от тях всичко е наред.

Хората, родени през месеца на Папагала трябва да имат мярка. Те лесно се увличат и трудно се спират.

3. Март: Червеношийка.
Хората, родени през месеца на червеношийката често са много чувствителни и затрогващи. С такива хора е доста трудно в ежедневието: те самите са изключително деликатни и очакват от другите същото отношения към себе си.

Ако техните очаквания не се оправдаят, тогава хората на този месец отчаяно страдат.

Сред червеношийките често се срещат доста впечатлителни личности. Ако Червеношийка върви по улицата и чува зад себе си смях, тя веднага го приема лично – струва ѝ се, че е точно на нея се присмиват минувачите. Всеки директен поглед може да я изведе от равновесие.

4. Април: Канарче.
Яркото и жизнерадостно Канарче обикновено поставя отношенията над дребните обиди. То няма да мрънка и спори, ако знае, че това може да развали настроението.

Въпреки това, понякога при някои хора от този месец възниква непреодолимо желание да поучават. И, ако другата страна започне да се сърди, не желаейки да слуша “мъдрите” съвети, тогава може да възникне конфликт.

Канарчетата обичат да пътуват. Пътуването за тях е романтика само за себе си. А и Канарче с неговата романтичност просто не може да живее без приключения!

5. Май: Славей.
Представители на този месец се отнасят към парите като към необходимото зло – Славеите от материалното практически не се интересуват. Славеите са мечтателни и обичат да фантазират.

Сред тях често се срещат хора с творчески професии – поети, художници, музиканти и, разбира се, певци. Но дори и дърводелец, бояджия или готвач, родените в месеца на Славея си вършат работата не механично, а с креативен подход.

Славеите понякога страдат от промени в настроението. Ту са весели и безметежни, ту след това изведнъж стават замислени, дори мрачни.

6. Юни: Гълъб.
Много хора, родени в месеца на Гълъба, могат да се нарекат духовити. Гълъбите остроумно, точно и уместно ще дадат оценка на всяко събитие – за това ги обичат и те често стават лидери. Гълъбът няма да стои настрана и да мълчи, ако са обидили някого: той непременно ще се застъпи за слабия.

Уверен, инициативен, събран, лесно поемащ отговорност върху себе си, Гълъбът може с право да се счита за силна личност.

Ако в детството авторитарните родители са се опитали да смачкат в него силния характер, то няма да им се получи – неговата сила на волята и чувство за собствено достойнство отнасят всички препятствия.

7. Юли: Орел.
Орелът, така както от въздух, се нуждае от хармония във всичко. Той не понася, когато нещо е едностранно, някаква част от неговото пространство – красиво, а друга – грозно. Всички части на цялото трябва да бъдат в хармония една с друга и никакво безобразие няма място там. Животът трябва да бъде красив и цялостен – тогава Орелът ще бъде щастлив.

Някои представители на този месец са упреквани в старомодност. Така хората възприемат стремежа на Орела да спазва етикет, да се облича елегантно, правилно и грамотно да говори. Орелът твърде отговорно се отнася към своята личност.

Ако нещо се обърка, не е по правилата, здраво заседнали в главата на Орела, то неговите преживявания могат да бъдат много сериозни!

8. Август: Земеродно рибарче.
Земеродното рибарче не може дълго да се сърди. То бързо пламва, но също

бързо и му минава. За ден да задържи обидата – твърде дълго е за него.

А да таи злоба изобщо не умее, защото сърцето му е добро. Миролюбиво и добродушно Земеродното рибарче е символ на благородство. За него думата „чест“ не е просто звук.

Да търпят унижение и да се свиват, родените през този месец няма да видите. Мъжете от този знак се отличават с рицарско поведение по отношение на слабия пол.

9. Септември: Ястреб.
Уравновесен, невъзмутим Ястребът е изключително вежлив и приятелски настроен към хората. Неговият спокоен характер не е тих вир, където е скрит дявола, а увереност, неподдаваща се на провокациите на истерици.

Умният Ястреб знае, че не бива да се драматизира и нагнетява атмосферата в конфликтни ситуации. Сложните въпроси трябва да се решават, задържайки паузата.

Ястребите се насочват към здравословен кариеризъм. Те смятат, че умните и порядъчни хора трябва да пробиват в живота, да са обезпечени и да заемат високо положение в обществото. Ще ги срещнете често като амбициозни специалисти, които отговарят на очакванията на пазара на труда.

10. Октомври: Лебед.
Взискателността на Лебедите никого не дразни, благодарение на тяхната сдържаност и спокойствие. Освен това, Лебеди са взискателни и към себе си – те държат на думата си и са в състояние да предявят претенции и към себе си, а не само към околните.

Сред Лебеди често можете да срещнете сравнително умерени в ежедневието си хора, почти аскети. Те съзнателно се отказват от лукс, не търсят плътски удоволствия, те не са чревоугодници, не са поклонници на модни дрехи.

Любители на книгите и изкуството, Лебедите не са твърде общителни. Но малкия кръг за общуване не им тежи – техните интереси са насочени към собствения им вътрешен свят, те са потопени в себе си.

11. Ноември: Петел.
„Светът е прекрасен с разнообразието си!“ – смята Петелът и се облича в

ярки необичайни дрехи, удивлявайки околните. Дълбоко се заблуждава онзи, който мисли, че в душата му няма нищо, а яркият образ е, за да се прикрие душевната празнота.

Този знак на птичия хороскоп преди всичко има богато въображение и дълбоко разбиране на изкуството. А стилът, на който се покланя един Петел – свобода, индивидуалност и естественост.

Може би във всеки човек има стремеж към пътешествия. Но, докато някои седят вкъщи и само мечтаят, то други, като Петлите, въплъщават мечтите си в живота.

12. Декември: Гарван (Врана).
Гарванът може да се нарече силен перфекционист – в смисъл, че той сам се стреми да бъде идеално. Той няма очаквания, че другите ще го последват, той не изисква от света абсолютното съвършенство. Всеки ден за Враната е нова възможност да се изкачи с още едно стъпало по-близо до идеала.

Стереотипното мислене не е типично за Гарваните. Те и работа си намират там, където се изисква нестандартно мислене.

Хората, които покровителства Гарвана, могат да станат прекрасни началници, креативни служители, талантливи икономисти, детективи, художници – а и навсякъде, където трябва да се отхвърлят шаблоните, изобретявайки нови ходове или да се забележи нещо, което никой друг не може да забележи!
материал на 876558585

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+