20-те най-странни професии на света

8696987697Забравете обикновените, нормални професии като юрист, икономист или професор.

Представяме ви най-странните професии, които могат да се срещнат по света, а изненадващо са и добре заплатени. Оказва се, че необходимостта е майка на изобретателността, а тези интересни и необичайни професии са истинско доказателство за това.

1. Дегустатор на сладолед

Тази “сладка” професия може да включва ежедневна дегустация на различни вкусове на сладолед, но задачата е наистина сериозна. За успешната оценка на деликатните аромати, професионалният дегустатор на сладолед трябва да бъде на строга диета, която да не включва абсолютно никакви подправки, с цел да не се повреди вкуса на езика.

2. Терапевт за смях

Тези специалисти са задължени да извикат усмивка на лицето на пациента. С оглед на факта, че редовната дневна доза смях намалява стреса, повишава имунитета, намалява признаците на стареене, укрепва морала и просто внася оптимизъм в живота на всеки човек, не е чудно, че тези терапевти са изключително търсени.

3. Дегустатор на храна за кучета

Дааа, някой трябва да работи и това. Всъщност, ако Вие не можете да сложите храната в устата, как да очаквате, че и кучето ще го яде. Освен дегустацията на различни видове храна за кучета, тези, които са взели решение да практикуват тази професия трябва да изпробват и всички гумени кости и играчки, които са предназначени за най-верния приятел на човека. Но не ги съжалявайте, защото освен солидните доходи, които получават, те твърдят, че храната за кучета е много вкусна в сравнения с много от храните за хора, които се предлагат на пазара.

4.”Шоколадов” инженер

При самото споменаване на термина инженер, първата мисъл, която ни хрумва са огромни машини и инструменти за работа, но “шоколадовият” инженер има само една вкусна задача – да проектира и създава нови шоколадови вкусове, които да зарадват почитателите на шоколад.
Подобно на дегустатора на сладолед, “Шоколадовия” инженер трябва да обърне специално внимание на запазването на вкусовите си рецептори във върхова форма.

5. Професионален “поспаланко”

Ако сте от онези вечно недоспали хора, които постоянно удължават ставането от леглото въпреки петото позвъняване на алармата, това е истинската професия за Вас. Редица лекари и учени, които провеждат изследвания във областта на сънищата, постоянно наемат професионални “поспаланковци”. Освен че най-накрая ще се наспите добре, не трябва да се притеснявате и за облеклото, което със сигурност ще бъде съвсем неформално – пишама. Има и професионални “поспаланковци”, чиято задача е да спят в леглата на хотелите, за да дават съвети за максимално приятния престой на гостите в хотела.

6. Йога-инструктор за кучета

Още една странна професия, в която акцентът е поставен върху нашите домашни любимци. Часовете, които включват йога за Вас и Вашият домашен любимец, е абсолютен хит в Лондон и Ню Йорк. Doga (dog-yoga) е името на тази популярна тенденция, която позволява отпускане и релаксация на ума и тялото с помощта на различни технити, в компанията на кучето.

7. Автор на съобщения в китайски бисквити с късмети

Хубаво е да се знае, че има специалисти, които се грижат да получаваме всички тези красиви, но и предупредителни съобщения, скрити в китайските бисквити с късмети. Професионалните автори на тези реплики твърдят, че мислите трябва да идва естествено, а не насилствено и че е необходимо много творческо въображение.

8. Детектив за домашни любимци

Айс Вентура не е само екранен герой…Това е идеалната професия за всички любители на животни с развити детективски инстинкти. С оглед на факта, че ежедневно много домашни любимци са откраднати или изгубени, това е, вярвате или не, един много печеливш бизнес

9. Пазач на тропически остров

Новината обиколи света през 2009г: британецът Бен Саутхол получи “работата на мечтите” – пазач на тропически остров в Австралия. Списъкът с работните задължения е достатъчно изкусителен, за да привлече вниманието – проучване на кораловите рифове, хранене на рибите, събиране на пощата и почистване на басейна срещу заплата от невероятните 110 хиляди долара.

10. “Цедач” на змийска отрова

Питали ли сте се някога как се правят змийските противоотрови? Всъщност самата змийска отрова е една от съставките на противоотровите, но за да се направи са необходими смели доброволци, които имат за задача да отцевят отровата от опасните змийски видове. Негативната страна на тази професия – случайни ухапвания от смъртоносните влечуги.

11. Дегустатор на меден месец

Луксозна работа на мечтите с пет звезди. Въпреки, че не може да се нарече професия, преди няколко години влюбена двойка получи 20 000 евро, за да “тества” романтични дестинации за сватба и меден месец. Безплатно пътуване до екзотични дестинации и гостуване в луксозни хотели е мечта на мнозина.

12. Порно-инспектор

Мнозина са действително добре заплатени, за да гледат ежедневно порно-съдържание. Браншът обхваща всички мениджъри на порно-сайтове, които модерират съдържанието на този тип сайтове и премахват всички незаконни материали с неподходящо съдържание.

13. Консултант за бебешки имена

Ако сте в дилема как да кръстите Вашето бебе, може свободно да се свържете с консултант за бебешки имена. Комуникачията може да се извършва и чрез e-mail, а всичко, което трябва да направите е да отговорите на няколко въпроса, чрез които консултантът да се ориентира във Вашите предпочитания. По този начин се генерира списък с няколко предложения и обяснения за името на бебето, а Вие просто трябва да изберете правилното име.

14. Детегледачка на щрауси

Тези птици са известни като агресивни и териториални животни, които могат да предизвикат истинска беда, ако се почувстват застрашени. Техният любопитен характер ги прави “магнити за произшествия”, така че именно поради това е необходим професионален пазач, т.е. детегледачка за тези птици. Работата включва постоянно наблюдение на тяхното поведение и процедури с цел поддръжка на реда и спокойствиенто на фермата за щрауси.

15. Санитар на местопрестъплението

Вероятно се наслаждавате на всички серии, които включват разследване на местопрестъплението, но дали някога сте се питали кой почиства след разследването? Специализиран екип от чистачи се грижи мястото да се върне в първоначалното си състояние, премахвайки всякакви следи и опасни материали от мястото на престъплението. Освен специална тренировка, за този вид професия имате нужда от силен стомах и възможността да се разграничавате емоционално от тези лоши събития.

16. Етичен хакер

Етичният хакер (англ. ethical hacker), (наричан още White Hat/бяла шапка) е професионалист, което се наема от големи организации или държавни органи, с цел да тестват сигурността на информационните системи.

17. Контрольор на трамплини

Това е идеалната професия за всички бестрашни авантюристи и почитатели на водните лудории. Представете си, че ще бъдете първият, които ще тества всички пързалки и басейни в нов аква-парк. Задачата е проста и включва оценка на височината, скоростта, качеството на водата и др. Адреналин и много забавление са гарантирани. Да не забравяме и добрата печалба.

18. Гмуркач за перли

Гмуркачите за перли се занимават с култивиране на перли и тяхното вадене. Често водолазите, които се занимават с тази интересна професия работят в т.нар. ферми за перли, където мидите внимателно се отглеждат. Но ако искат да намерят някой особено рядък вид перла, това означава, че трябва да отнесат водолазната си екипировка много дален, в непознати и опасни морски дълбини.

19. Лего-скулптор

Представете си, че можете всеки ден да си играете с любимите конструктори “Лего” от детството и да бъдете едновременно с това добре платени. Професията включва проектиране ,строителство, ремонт и поддръжка на всички лего-модели в пределите на Лего Ленд – Калифорния. Идеалната работа за всички страстни почитатели на Легото.

20. Прегръщач

Обожавате физическата близост, но няма с кого да се прегръщате. Може да платите на професионален “гушкач”. Наскоро момиче от Ню Йорк отвори своя “гушкалница”, но за да се отпуснете в нейната прегръдка за един час, трябва да се разделите с 60 долара. В Япония има кафене за прегръдки, в което клиентите си избират момиче, в чиято прегръдка искат да се гушнат.




материал на 07-8-08-089

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+