Любимите обувки на Мелания Тръмп

0987Знаете ли коя обувна фирма има за своя почитателката първата дама на САЩ?
С техните иделия тази дама е навсякъде- на приеми, партита , във военни бази и в градината, където  успешно  засажда ново дръвче на мястото на старо, изкоренено от буря .

,,Christian Louboutin”- марка за обувки за дами и господа с магазини в много страни, но не и в България. Може би едни от причините са ,,добрите” цени или ,,Christian Louboutin” не знае, че може да има клиети и тук…5799

Ето какво е известно  за създателя на фирмата и неговите професионални успехи.
Роден е във Франция през 1964 година. В ранната си тийнейджърска възраст започва да бяга от училище, за да гледа шоу момичетата в парижките нощни клубове. Вдъхновен от техните костюми, той се занимава с дизайн на обувки. На 16-годишна възраст носи скици на свои обувки във „Фоли Бержер“, където го взимат на работа като стажант. Скоро след това напуска училище, за да следва мечтата си да прави обувки.
70345Лубутен учи известно време рисуване и декоративни изкуства в Академията Рьодерер. Работи заедно с известния дизайнер на обувки Шарл Жудан. Покрай него се запознава с Роже Вивие, също добре познат дизайнер на обувки, работил за известни модни къщи, една от които е Диор (Dior). През 1980 година Кристиан Лубутен е дизайнер на свободна практика. Прави обувки за Шанел (Channel) и Ив Сен Лоран(Yves Saint Lauren), с което започват и първите му успехи на модната сцена. През ноември 1991 година създава своя собствена компания като отваря бутик, носещ неговото име. Първата му известна клиентка е принцесата на Монако-Каролина. Когато принцесата посещава за първи път бутика, в него е и моден журналист, който веднага съобщава новината. Последвалите отзиви в пресата дават висок старт на Лубутен и скоро след това в клиентската му листа започват да влизат и други известни дами. Две години Лубутен жъне големи успехи със своя бутик и в резултат на това през 1993 година отваря втори, този път в НюЙорк, по-късно в Лас Вегас, Токио и Лондон , а през 2002 и в Москва.

8345666Сред известните клиенти на Кристиан Лубутен са Елизабет Тейлър, Бионсе, Сара Джесика Паркър, Виктория Бекъм, Лейди Гага, Никол Кидман, Деми Мур, Гуинет Полтроу и Дженифър Лопес, която посвещава песен на него — „Louboutins“ и има над 70 чифта, като някои от тях са създадени специално за нея.
Червените подметки, които правят Лубутен толкова известен, са плод на случайност. Идеята се появява през 1992 година. Докато прави дизайн на един от моделите си обувки, Лубутен решава, че „на обувките им липсва енергия“, взима яркочервения лак за нокти на асистентката си и боядисва целите подметки. Първоначалната му идея е да сменя цветовете на подметките всеки сезон, но след големия успех на червените подметки в бутика му, те остават траен елемент в моделите му.

709877Освен с отличителните яркочервени подметки, Кристиан Лубутен е известен с това, че налага обувките с екстремно високи токове, като вкарва скрити платформи в подметките и също така налага обувките с отворени пръсти.

Лубутен се занимава и с дизайн на чанти. През 2003 година пуска първата си колекция чанти
А ето и онлайнсайта.   ръкаWomen’s Designer Shoes – Christian Louboutin Online Boutique  Има голяма вероятност да не можете да поръчате,  както е и с онлайнмагазина на СВАРОВСКИ-те нямат такава търговия за България.

Можете да видите модели и ценички.




Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+