Dura – Daddy Yankee – Mao Zumba

Добро утро с ритъма на зумбата!

50Зумба отдавна си намери място и почитатели и в България.
Този танц  съчетава в себе си  движения от самба, меренге, салса , хип-хоп …..аеробика.
Той е чудесен начин за спорт и възможност да танцувате под съпровода на топли , южни ритми.
Този танц– аеробика се ражда през 90те години съвсем случайно.
При провеждането на клас по аеробика Бето Перез забравя да вземе със себе си касетата с музиката за своята хореография. За да не провали обучението, той решава да импровизира като използва традиционни салса и меренге ритми от касетите, които носи със себе си. По този начин той провежда един нетрадиционен клас по аеробика, чрез който по-късно полага основите на Зумба. Новият танц се възприема добре в родната му Колумбия, а Бето добива все по-голяма популярност в страната, като дори световната поп звезда Шакираго наема за хореограф на албума ѝ “Pies Dezcalsos”.
През 2000 г. Бето Перез решава да отвори нова страница в своя живот и се мести в САЩ, където смята да сбъдне американската мечта. Там той започва да работи с Алберто Пърлман и Алберто Агион, с които по-късно лицензират Зумба и създават компанията Zumba Fitness.
Самият Алберто Перез има тежко детство. До 14 годишна възраст той работи на няколко места, за да се издържа, защото семейството му е бедно. От малък имал желание да танцува, но липсата на средства не позволявала да бъде записан в танцувално училище.
За щастие талантът му е забелязан на конкурс за ,,Ламбада” и той е приет да учи танци, като продължава да преподава аеробика, за да се издържа финансово.
Днес много музикални звезди ползват хореографията на Бето в танците към записите на своите песни.

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+