10 ползи от каранетo на ролери

Забавление за малки и големи, трениране на много мускулни групи, подобряване на равновесието, подборяване на сърдечносъдовата дейност – карането на ролери е спорт, който има множество ползи за духа и тялото. Ето най-важните от тях.

  1. ТЯЛОТО СЕ АКТИВИЗИРА

Карането на ролери е динамична дейност, в която учатстват много мускулни групи –  седалище, бедра, прасци, корем. Но това не е всичко, докато карате, движите и ръцете, за да балансирате. Ето защо този спорт е идеален за развиване на мускулатурата на цялото тяло и за увеличаване на тонуса.

  1. ГОРЕНЕ НА КАЛОРИИ

Енергийният разход за един час каране на ролери е около 500 калории. Редовните занимания с този спорт топят мазнините и помагат за сваляне на килограми.

  1. ПОДОБРЯВАНЕ НА СЪРДЕЧНОСЪДОВАТА ДЕЙНОСТ

Тъй като е спорт за издръжливост, карането на ролери стимулира цялата сърдечносъдова система и по този начин укрепва сърцето и подобрява кръвообращението. Редовните тренировки подобряват издръжливостта и сърдечния ритъм.

  1. НЕ НАТОВАРВА СТАВИТЕ

За разлика от бягането например карането на ролери е много по-малко натоварващо за ставите, особено за хрущялите на глезените, коленета и хълбоците. При този спорт няма фаза на летеж и скокове, което намалява риска от травми.

  1. ПОДОБРЯВАНЕ НА РАВНОВЕСИЕТО

Карането на ролери изисква практика и усвояване на съответната техника. По време на този процес подобрявате равновесието си, развивате гъвкавостта, ловкостта и рефлексите си.

  1. ПОВДИГА ДУХА

Веднага щом сложите ролерите и потеглите, ще усетите благотворния ефект. Карането на ролери на открито ни дава усещане за свобода и ни помага да забравим за проблемите, да се отърсим от ежедневния стрес и да се освободим от напрежението.

  1. ПРАКТИКУВА СЕ ПО МНОГО НАЧИНИ

Ролерите са лесен и достъпен спорт, който може да се практикува в свободното време, индивидуално или организирано, както и като начин за придвижване от дома до работното ви място. Вие избирате кога и как да карате, за да се поддържате във форма.

  1. СПОРТ ЗА ВСИЧКИ

Ролерите са подходящи за всички – малки и големи, мъже и жени, спортуващи с опит или начинаещи. Всеки съобразява своя стил с нивото и възможностите си. Можете да практикувате спорта със семейството или с приятелите си.

  1. ЗДРАВ ДУХ В ЗДРАВО ТЯЛО

Карането на ролери развива качества като самоувереност, дисциплина,решителност, смелост, позитивно отношение, желание да постигаме поставените цели. То променя умствената ни нагласа, като ни помага да сме по-силни и с по-високо самочувствие.

  1. НОВИ СОЦИАЛНИ КОНТАКТИ

Ролерите са индивидуално занимание, но въпреки това често се практикуват групово, като по този начин около любимия спорт създавате нови контакти, срещате нови хора и се забавлявате.




Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+