Убиецът на Земята

Нибиру може да унищожи Земята, както е направила с Марс. Краят идва този август

 Един материа, на който аз е вярвам, но във всяка легенда има капка истина…
 Планета Х- Нибиру,  влияе на наклона на Слънцето, а магнитните ѝ полета причиняват природните катаклизми на нашата планета
Снимка: shutterstock

Идва ли краят на човечеството? Ще се превърнели красивата ни планета в мъртва пустиня като Марс? Според група любители на конспиративните теории, наричащи се “Знаещите истината за Нибиру”, отговорът е “ДА”.

Геологическата служба на САЩ има информация за наближаващ апокалипсис, но всичко е засекретено, за да не се предизвика паника сред населението, пишат някои медии, позовавайки се на свои тайни източници от НАСА.

Не са малко на брой изследователите, които твърдят, че планетата Нибиру, известна още като “Планета Х”, има толкова силно магнитно поле, че то влияе на наклона на Слънцето. Според тях мистериозната планета вече е унищожила живота на Марс, а сега се е запътила и към Земята. Те твърдят, че Нибиру се намира на рекордно близко разстояние от нас и това вече се усеща.

Именно с приближаването ѝ, тези конспиративни теоритици обясняват последните катаклизми, обхванали различни райони на планетата. Влияние оказва гравитационното поле на Нибиру. Затова и учени предупреждават за предстоящия край на света.

Сред поддръжниците на теорията, че Нибиру ще заличи живота на Земята, както се е случило на Марс, е и легендарният сръбски астроном Милорад Б. Протич.

В наскоро открити негови лични записки, Протич твърди, че Червената планета е бил дом на огромни океани, езера и реки преди четири хилядолетия, но именно въздействието на Нибиру е превърнало червената планета в безплодна пустиня.

Протич дори намеква, че същата съдба може да споходи и нашата планета, когато Нибиру приближи.

В мемоарите си Протич изобразява Нибиру като звезда от типа кафяво джудже, около която обикалят множество спътници в 3600-годишна елиптична орбита.

Въпреки че астрономът прекарва години в изследването на Нибиру, той никога не признава публично, че това опасно небесно тяло може да се крие в самия край на нашата слънчева система.

Сръбският астроном, който почина на 29 октомври 2001 г, твърдо вярвал, че именно мистериозната планета е отговорна за унищожаването на живота на Марс.

Един от бившите сътрудници на Геоложката служба на САЩ – Итън Трубридж пък твърди, че Нибиру се е приближила към Земята вече на критична дистанция, затова и може да се очакват всякакви отрицателни последици. Той предупреждава за гигантски разломи и пукнатини в земната кора, както и за изригването на вулкани.

Трубридж уверява, че Геоложката служба на САЩ е много добре осведомена за всичко това, но цялата информация за наближаващия апокалипсис е засекретена, с цел да не се всява паника сред населението.

Според други поддръжници на теорията за Нибиру, НАСА е в центъра на глобален заговор на елита, който цели да скрие истината от обществото, докато те търсят убежище в тайни подземни бункери.

Към всички тези страхове и съобщения за приближаващия край се добавят и публикации на уфолози в интернет, които твърдят, че извънземните на Земята знаят за предстоящия сблъсък и поради тази причина са започнали панически да напускат планетата ни.

Митът за Нибиру излезе наяве през 1976 г., когато писателката Захария Стичин обяви, че две древни близкоизточни култури — тази на Вавилон и шумерската, разказват за гигантска планета, наречена Нибиру, която обикаля Слънцето.

Според теорията за Нибиру или Планетата Х, че в пространството край ръба на нашата система се крие друга мини слънчева система, състояща се от слънце, планети и луни и една от тези планети е именно тайнствената планета, която ще донесе гибел на Земята, така като е затрила живота на Марс.

Според вярващите, планетата ще накара полюсите да се преобърнат, което на свой ред ще предизвика силни земетресения и мощни вулканични изригвания.
материа на https://fakti.bg

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+