10 неща, които Меган Маркъл не може да прави сега

677Въпреки че еуфорията покрай кралската сватба на Меган и Хенри Съсекски леко поотмина, булката все още е обект на публично внимание на хората от целия свят. Както вече знаем, бившата актриса и фотомодел, понастоящем херцогиня на Съсекс, сключи брак с принц Хари и официално се отказа от актьорската си кариера. Но това не е единственото нещо, на което Меган трябва да каже „сбогом“, присъединявайки се към кралското семейство. Представяме ви 10 неща, които Меган Съсекска не може да прави след женитбата на живота си.

1. Социалните мрежи

Дълго време Меган беше видна фигура в социалните мрежи. Като успешна актриса, която обича да пътува, тя бе обект на множество последователи в Instagram. Дори доскоро имаше собствен блог – The tig, който стана много известен, след като се разбра, че Меган и Хари се срещат. Но едно от многото правила да си член на кралското семейство, е да нямаш личен профил в никоя социална мрежа. Поради тази причина, личният сайт на херцогинята изчезна, както и профилите ѝ във Facebook, Instagram, Twitter и т.н. Преди да ги закрие, тя се обърна към последователите си и им благодари за подкрепата, но както самата тя казва: „Трябва да продължа напред„.

2. Автографи

По време на актьорските си години, Меган е давала тонове автографи на хилядите си фенове, но като член на кралското семейство, това вече е забранено. Счита се, че това е така поради мерки за безопасност. Правилото е въведено, за да не се улеснява фалшифицирането на подписите на членовете на кралското семейство. Въпреки това, този протокол бе нарушен от принц Чарлз при негово посещение на жертвите от наводнения. Двама от тях го помолили за автограф, а той просто написал „Чарлз 2010“.

3. Политика

На сайта на британския парламент под въпроса „Може ли кралицата да гласува?“, се казва: „Въпреки че не е забранено по закон, се счита за противоконституционно монарх да гласува по време на избори.“ Като държавен глава кралицата трябва да остане неутрална по отношение на политическите въпроси и не може да гласува или да се кандидатира на избори. Въпреки че това правило се отнася единствено за кралицата, се смята, че всички членове на кралското семейство го спазват.

4. Пътуване

Една от най-големите страсти на Меган е именно пътуването. Разбира се, кралското семейство няма да конфискува паспорта ѝ, но пътешестванията ѝ са ограничени поради многобройните ангажименти на херцогинята. Освен това, пътуването (особено със самолет) е усложнено заради множеството охранителни мерки.

5. Облекло

Влизайки в кралското семейство, облеклото на Меган също има голямо значение. Забранено ѝ е носенето на къси поли и панталони, както и ежедневни дрехи и блузи/ризи с дълбоко деколте. Съобразявайки се с кралския етикет за обличане, чорапогащникът е задължителен, полата трябва да е с дължина минимум до средата на бедрото, сакото и шапките са едни от необходимите аксесоари към всеки тоалет. Стилът трябва да е задължително консервативен, като се счита, че тази традиция ще продължи.

6. Излизането сама

Това ще остане в миналото. Докато е навън, Меган ще е придружавана от стабилен брой охранители.

7. Вечери

Към това вървят още куп кралски правила, които са задължителни за Меган, като например: никой, присъстващ на масата, не може да се храни щом кралицата е приключила с вечерята си; никой не може сам да избира мястото си на масата – то е предварително определено, също както и часът за вечеря.

8. Монополи

Действително, множеството ангажименти на кралското семейство не им позволяват да се възползват пълноценно от свободното си време. Въпреки това, малкото, което имат, се използва за различни развлечения, като например настолни игри. Но те също са строго подбрани. Например, забранено е игрането на монополи, което провокира агресивна борба срещу играчите. Да се надяваме, че това не е любимата игра на Меган, тъй като трябва да ѝ каже „сбогом“.

9. Коледа

Да, както подозирате, съществуват множество правила и за това как кралското семейство трябва да прекара този празник. Например, подаръците не трябва да се отварят на коледната сутрин, а вечерта преди това. Коледната вечеря всъщност е коледен обяд, а празничната сутрин прекарват в църквата, слушайки традиционната литургия. Задължителен момент е официалният коледен поздрав на кралицата, а другите членове на семейството трябва да присъстват, когато „старейшината“ се обръща към масовата световна публика.

10. Време за лягане

В интервю за австралийско списание личният секретар на кралицата разказа за агонията на покойната принцеса Даяна, която била принудена да присъства на дълги официални вечери, без да може да отиде да си ляга, когато пожелае. Според правилата никой не може да стане от събирането, преди това да е направила Нейно величество Кралица Елизабет II. В крайна сметка обаче Даяна била толкова отегчена, че се извинявала и отивала да си ляга, въпреки че това изглеждало зле. Ако Маркъл иска да направи добро впечатление на кралицата, може би не трябва да следва стъпките на Даяна.

Блазе ѝ на Меган!








автор: Петя Геджева

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+