9 правила за щастлив семеен живот, които не вършат работа

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/07/вевев.jpgВстъпвайки в брак, чуваме ужасно много съвети и правила за семейния живот: какво да правим, кога и как и какво е категорично забранено. А може ли да тръгнем срещу тях и просто да не ги спазваме?

Ето 10 неприложими закона на семейното благополучие, които може и трябва да се нарушават.

Никога не лъжете партньора си

Хората, които ви съветват никога да не лъжете половинката си, навярно също не спазват този съвет. Защото чистата истина е, че всички хора лъжат. Премълчаването и недоизказаните неща също се броят. Само помислете колко ядове могат да бъдат спестени, ако не споделяте всички нюанси и детайли.

Бъдете слаба жена до силния си мъж

Стремежът да изглеждаме крехки, слаби и раними създания, които се нуждаят от силна опора, може да прерасне в прекалена инфантилност. Не се превръщайте в капризно дете, а просто бъдете такива, каквито сте – мъжът ви се е влюбил във вас именно за това.

Не използвайте секса за сдобряване

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/07/rtrtttryty.jpgМоже дълго да се сърдите на половинката си, а може и да се сдобрите, като си доставите удоволствие в леглото. Понякога причините за скандала са дребни, буквално изсмукани от пръстите – например драмите, че не ви се обръща достатъчно внимание. Не казвайте, че сексът не помага…

Прекарвайте заедно свободното си време

Това също не е задължително – ако ви се иска да си отдъхнете един от друг, направете го. Да сте заедно е хубаво, но само когато наистина го искате – тук е важно качеството, а не количеството.

Измислете си общо увлечение и хоби

Доста е тягостно да заставяте своята половинка да споделя своите интереси с вас –ако не му е интересно да ходи с вас на театър и да разглежда изложби, а на вас мачовете по телевизията са ви скучни, направете така, че всеки да си прави това, което му харесва. Така всеки от вас ще си набавя положителни емоции, а това ще подобри значително семейната атмосфера.

Премълчавайте обидите

Не е необходимо да си мълчите, защото обидите и неудовлетворените желания са като мина, която може да се взриви след време. И да последват страдания, затова не допускайте недомлъвки, а говорете откровено за всичко, което ви мъчи и не ви харесва. Бъдете честни и ще осъзнаете, че много „забранени“ теми всъщност няма да доведат до скандал, а ще се решат по мирен път.

Децата са на първо място

Няма спор, че родителите са длъжни винаги да бъдат с детето, да се грижат за него, да го възпитават и защитават. Но това не значи да забравят за себе си – отделяйте една вечер седмично или ако не е възможно – поне веднъж месечно само за вас двамата. И я прекарайте извън къщи.

Превърнете съвместния живот в празник

Ами ако не ви е до безкрайно празнуване? Трябва ли да излезете извън кожата си, за да поддържате интереса си един към друг? Категорично не, защото главното са позитивните емоции и ако за вас те се изразяват в излежаване на дивана в края на работния ден или седмица, никой няма право да ви осъжда.

Работете над отношенията си

Мнозина възприемат тази фраза буквално и сериозно. Отдават се на обяснителни разговори, записват се за консултации с психолог, но когато периодът в семейството е сложен, най-важното е да се отпуснете, да си отпочинете от всички проблеми и да не добавяте нови. Тогава няма да ви се налага да полагате усилия, за да заздравите връзката си и да търсите помощ от трети човек.
материал на https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/07/ogo3.png

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+