Портал към други измерения

Един материал за място в света, много близко до България- Кападокия, за което и днес не е съвсем ясно от кого е населявано. Едно е сигурно: хората създали този подземен град са можели да го обитават, без да излизат на повърхността , защото той е имал повече от 20 етажа, невероятна вентилационна система и постоянна температура целоодишно -около 18 градуса Целзий.
Аз съм била на това място и повярвайте- усещанетo е за друга свят, за друг цивилизация…

снимка : Shutterstock

Помните ли, че героите от култовата сага “Звездни войни” /предх. “Междузвездни войни”/? Те живееха под земята. Снимките за филма са били направени в малък подземен град в Тунис. Но онова, което реално откриват изследователите в подземния турски град Деринкую в областта Кападокия, надминава дори най-смелата филмова фантастика.

сцена от филма ,,Междузвездни войни”

снимка : Shutterstock; Подземният град Деринкую-тайната на Кападокия

Тези изследвания започват от далечната 1963-а, след като един обикновен битов ремонт разкрива невероятния артефакт, с който учените се занимават и до днес. Най-сензационното от всичко е, че тези дни излезе новината, че Деринкую е служел за “портал към други измерения”?

Кападокия, Турция

снимка : Shutterstock

На дълбочина от 65 метра е изградено селище, чиято цел е била жителите му да нямат никаква нужда от контакт с външния свят?!? Тунелите и преходите между тях са били чудесно вентилирани, а на най-долното ниво е изградена водопроводна система – факти, които изумяват съвременните учени.

снимка : Shutterstock

Какви са последните разкрития за това чудновато място? – В него, освен жилища, е имало храм, училище, складове за храни и за оръжия. Учените са категорични, че Деринкую е било обитавано от поне 20 000 човека /същества?/ едновременно.

Другият нов категоричен отговор на загадката е датировката – подземният град е бил построен в периода VIII—VII в. пр.н.е. от “огнепоклонници”, смятат учените. Нещо, което ги отвежда към подземните градове на зороастрийците.

снимка : Shutterstock

Според изследователите на Деринкую през V в. н.е. той е служел за убежище на християни – истинско спасение от верските гонения срещу тях.

Изумяват строителните умения на създателите на Деринкую – проходите са прокопани във вулканична скала. И до днес те не са “помръднали” – не се откриват никакви разрушения.

снимка : Shutterstock

И най-любопитното от всичко е това, че досега учените са успели да проучат едва 8 от 20-те етажа на подземния град, а вече разполагат с толкова уникални разкрития, че отсега са категорични, че става въпрос за “портал към други измерения”.

Оказва се, че онова, което възприемаме като филмова фантастика, реално съществува. Остава да разберем, какви точно са били съществата, обитавали Деринкую, и други подобни подземни градове?… Човешки същества ли са били те, или подобни на героите от “звездните” войни?…




Автор:  Еми Мариянска

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+