Да прецакаш Дявола

Наполеон Хил (1883–1970)
Непубликувана досега книга на прочутия Наполеон Хил, останала скрита повече от 70 години, която излиза за пръв път в САЩ през юни 2011 г. и в България – през декември 2011 г, но денс е една от най-четените и у нас.
Наполеон Хил (1883–1970) е американски предприемач и световно известен автор на книги за самоусъвършенстване. Той прекарва 20 години от живота си в събиране, изучаване и описване на историите на велики личности като Томас Едисон, Хенри Форд и Джордж Рокфелер. През 1928 г. Хил обобщава прозренията си от всички тези интервюта в осемте тома на „Законът на успеха“. През 1937 г. пише книгата „Мисли и забогатявай“, която се превръща в най-продаваната книга за самопомощ за всички времена и която и днес се купува от милиони хора по целия свят. Не е чудно, че Хил е наричан „Човекът чудо – създателят на милионери“.

Наполеон Хил e познат на милиони хора като автор на книгата „Мисли и забогатявай“ – най-продаваната книга за самоусъвършенстване в света. Малко след излизането й, през 1938 г., той пише „Да прецакаш Дявола“. Ръкописът на новата книга съдържа изпълнено с изключителни прозрения за човешката природа интервю с Дявола. Смятана за твърде скандална и противоречива от семейството на автора, книгата така и не вижда бял свят и остава скрита .Сега, повече от 70 години след написването й, тя най-накрая намира пътя към своите читатели благодарение на фондация „Наполеон Хил“ и редакцията и коментарите на Шарън Лехтър – съавтор на книгата „Богат татко, беден татко“.

„Да прецакаш Дявола“, по думите на самия Хил, дава на човек ключа към затвора, в който той сам се е поставил.

Основната й ценност е, че тя очертава разликата между човека, който се носи по течението на живота без цел и посока, и онзи, който използва най-ценния си ресурс – своя ум, за да управлява живота си и да постига целите си.

Както бизнес консултантът Брайън Трейси правилно отбелязва, ако „Мисли и забогатявай“ е картата по пътя към успеха, то „Да прецакаш Дявола“ ще помогне на хората да се освободят от бариерите, които вероятно им пречат да постигнат този успех.

Дяволът е основният персонаж във втората част на книгата. Дяволът е вечният символ на злото, онази негативна енергия, която живее в човешките умове и пречи на хората да осъществят мечтите си. Сега, по някакъв необикновен начин, той сякаш е поставен на свидетелска скамейка в съд и е принуден да разкрие своя пълен арсенал от „номера” и машинации. В интервюто с него Дяволът описва в детайли всички онези фактори, чрез които ние, хората, възпрепятстваме собственото си щастие – страхове, негативни мисли, вредни навици, склонност към мързел, отлагане и отчаяние, и разкрива как те могат да бъдат преодолени.

Пророкативна и вдъхновяваща, книгата „Да прецакаш Дявола“ се появява сякаш в точния момент, за да ни помогне да преодолеем ограниченията си и да намерим решение на трудностите в едно време на несигурност и тревожност.




Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+