Най-непревземаемите замъци на Европа

https://www.art1a1d.comОсновната задача на строителите на древните крепости, замъци и манастири е била да ги направят възможно най-здрави и сигурни срещу набезите на враговете.

Нерядко те са се строили на високи и недостъпни места, в отдалечени планинските райони, до които можело да се стигне само по непристъпни скрити пътеки и то с опитен водач, пише екипът на abcfact.

Днес подобни замъци, съхранили в каменните си стени дъхът на вековната си история, са изключително привлекателни за туристите със своята тайнственост и красота.

https://www.art1a1d.comЗамъкът Блед е един от най-старите средновековни замъци в Словения. Разположен на 130-метрова скала на северния бряг на езерото Блед, в близост до едноименния град.

Историята на замъка започва през 1004 г., когато император Хайнрих II го дарява на епископа на град Бриксен, Албуин. Най-старата част от замъка е романската кула, която е била използвана както за жилище, така и за отбрана и като наблюдателница. През Средновековието са добавени кули и мощни защитни стени. Най-старата кула е в романски стил. Каменната стълба, която води до входа, е било възможно да се намери само с помощта на водач. По-късно през средновековието са построени още укрепления.

След разпадането на Австро-Унгарската империя, териториално градът преминава към Югославия и замъкът се превръща лятна резиденция, първоначално на монарсите от династията Караджорджевичи, а впоследствие на Йосип Броз Тито.

Днес замъкът функционира като музей.

Замъкът Троски, Чехия е разположен в околностите на Прага.

https://www.art1a1d.comПървото споменаване на крепостта датира от 14 век. Според учените обаче, тя е много по-стара. В изграждането й са използвани вулканични скали, тъй като е била издигната между два изгаснали вулкана. Крепостта добива популярност през 19 век, когато става средище на представители на творчески елит, търсещи вдъхновение от гледките, откриващи се от кулите.

Днес туристите също могат да се потопят в света от древността, като посетят древния замък и се насладят на пленителните гледки към околността.




Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+