Червилото, без което не можe

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/06/indexфгфгф.jpgЗнаете ли какво задължително трябва да има в една дамска чанта?

Пари- не точно…

Кредитни карти карти?- не точно…

ЧЕРВИЛО

Днес има жени, които не обичат да се гримират, но на пръстите на ръката се броят тези, които не потавят червило. Да не говорим, че бабите казват:,, И до кварталния магазин без червило не се излиза, ако сте дама!“
Знаете ли колко дълъг път е извървяла тази част от дамската притурка за красота от създаването си до наши дни? А знаете ли колко търсен е този продукт днес?
В икономиката отдавна е забелязан „ефектът на червилото“ – за първи път по време на икономическата криза в САЩ 1929-1933 година, когато потреблението на всякакви стоки се свило наполовина, а продажбите на червила скочили до небето. Същото се случило и след 2009 година в Европа. Какво е обяснението – дори когато се лишават от луксозни и скъпи вещи, момичетата винаги ще отделят малка сума за по-доброто си самочувствие.

Сигурно са го знаели още в древна Гърция и Египет, където възникват първите червила. Всички сме чели на какво са се подлагали жените по онова време в името на красотата – в боичките им за устни имало стрити тухли, глина, железен оксид. Андалуският лекар Абу Ал-Касим Ал-Захрави измислил как да направи червилото по-твърдо, така че да се носи в кутийка.

През цялото Средновековие църквата забранявала жените да се гримират. Кралица Елизабет І въвела за кратко модата на червеното червило, но след нея то пак било забранено. Едва през 1903 година на световното изложение в Амстердам червилото било реабилитирано. Една от първите му страстни почитателки била Сара Бернар.

Червилото за масова употреба измислила Хелена Рубинщайн – то струвало само 2 долара и го носели всички – от холивудските диви до обикновените жени по улиците. Още едно познато име – Lancome – именно техният основател Арман Птижан през 1935 година представил първото червило, което едновременно хидратира и ухае приятно – на рози.

1947 година е рождена за трайното червило „за целуване“ – Le Rouge Baiser. Това наистина променя навиците на жените и именно от тогава червилото става не само част от вечерния грим, а най-популярното дневно средство за разкрасяване. Едва преди две десетилетия към червилата се добавя SPF фактор и натурални съставки.
И всичко това ни води до днешния ден – колкото момичета, толкова червила. Остава само да изберем своето и да се научим как правилно да го слагаме.
Ето какво ни съветевт гримюрите , за да подчертае едно червило нашият чар и да изглеждаме икусително, мили дами:

5 трика за нанасяне на яркочервено червило

Видеото от “Наръчник за гримове” на Виктория Стефан, което показва нагледно как да нанесете правилно най-труднотои най-искусителното червило – яркочервеното.





Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+