8 съдбовни знаци , че е време за промяна

https://www.art1a1d.com/

Никога не е твърде късно или прекалено рано да станете този, който сте способен да бъдете. Няма ограничения във времето за това. Просто трябва да започнете нещо ново и да спрете да правите друго, когато пожелаете. Можете да се промените, или да останете същите. Да извлечете най-доброто от ситуацията или да запомните най-лошото. Изборът е във ваши ръце.

Правете нещата, които ви разтърсват. Опитвайте се да почувствате емоции, които не сте усещали досега. Прекарвайте време с хора, които ви помагат да растете. Живейте живот, с който се гордеете или ако откриете, че не го правите, добийте кураж да направите промяна. Това съветва блогърът Марк от marcandangel.com. Той представя списък на най-важните знаци, които показват, че в живота на човека е време за промяна. Според него те са:

1. Чувството, че страхът ви дърпа назад. Тогава трябва да осъзнаете, че самият страх е най-лошото. Той е най-големият ви враг. Щом го разберете, най-правилното, което можете да сторите, е да излезете в реалния свят, да започнете да действате и да се преборите с него.

2. Осъзнаването, че умът ви напоследък е навсякъде другаде, освен тук и сега. Някои хора вярват, че миналото е безкрайно, че бъдещето е безкрайно, а настоящето е момент. Но истината е, че миналото е момент, бъдещето е момент, а настоящето е безкрайно. Много е важно да живеете в момента и да извличате максималното от него.

3. Усещането, че сте под натиска на друг човек. На някои хора просто няма да им хареса да бъдете себе си. Те винаги ще се чувстват по-комфортно с човека, който си представят, че сте. Затова ще опитат да ви покажат неодобрение, когато решите да се промените. Игнорирайте ги. Защото това, което ви прави щастливи надхвърля това, което те мислят, че ще ви направи щастливи. Не отричайте собствената си истина. И не се страхувайте от оригиналността.

4. Когато започне да ви се струва, че се състезавате с всички останали. Съревновавате се само с един човек – с вас самите. Бягате, а отстрани сте самите вие. Няма нужда да опитвате да бъдете по-добри от някого по някакъв начин или под някаква форма. Просто се опитвайте непрекъснато да ставате по-добри, отколкото сте били вчера. Тази настройка на ума ще ви освободи.

5. Когато някаква ваша връзка ви прави нещастни. Не можете да промените всички хора около вас, но можете да промените състава на хората, които ви заобикалят. Никоя връзка с човек не си заслужава да бъде страдание. Понякога, просто трябва да изтриете съобщенията от телефона, да изтриете някои номера и да продължите напред. Не е необходимо да забравяте какви сте били и с кого, а само да приемете, че не сте същият човек.

6. Отегчението. Не казвайте, че ви е скучно. Безполезно е да го изразявате на глас. Живеете в широк свят, от който сте видели само едно малко парченце. Дори светът на самия ви ум е безкраен – той буквално продължава завинаги до дълбини, които никога не сте изследвали.

7. Продължителната вътрешна съпротива срещу промяната. Промените в живота ни не са част от процеса. Те са процесът. Лошата новина е, че нищо не е вечно. Добрата новина е, че нищо не е вечно. Затова избягвайте прекомерното въодушевление от просперитета и не позволявайте да ви обхване прекалена депресия след злополучие.

8. Когато други хора пишат историята ви вместо вас. Животът ви е сцена, вие сте главният герой. Всички останали в него, без изключение, са допълнителни персонажи – родителите ви, шефът ви, непознатият на улицата са с такъв статут. Е, страничните образи са страхотни, но те са там само, за да ви помагат да придвижвате историята си напред, нали?




Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+