Модни гафове на зодиите

https://www.art1a1d.comЕто какви модни гафове допускат дванадесетте знака от зодиака:

Овен

Правят от нищо нещо

Къси полички, тесни панталони, леопардови шарки, съчетани с райе и каре, деликатно разделени от колан на огромни точки. Златни обувки на чудовищна подметка и тотално неадекватни чанти, подсилени от голям брой раздрънкани верижки за казанче за тоалетна по ръцете и шията. Абсурдът в този “ансамбъл” е, че необяснимо как всъщност изглежда добре. Не стилно, не изискано, но… ами, ефектно. Единственото, което не би могло да се каже за стила на Овена, е, че е дискретен или скромен. Овенът изглежда по-скоро като Принс, отколкото като принцеса Кейт.

Телец

Раздават го тежкари

Телецът може нищо да си няма, но една-две, максимум 20 красиви луксозни ризи на гърба си, или по-точно в гардероба си, ще има. Към тях вървят съответните обувки, кашмирени шалове, сака и жилетки от красиви материи, чанти – разбира се, от най-добрите марки. Дори да сложат чифт стари дънки, ще ги комбинират със скъпи кецове или обувки на токче и маркови слънчеви очила и пак ще са шик. Недостатъци в облеклото Телците почти нямат. Имат пропуски понякога, когато се докарват, сякаш чавка им е изпила ума. Но това на кого не се е случвало?

Близнаци

Нямат свой стил

Имат око за красивите дрехи – обичат изящни бижута, предпочитат естествените материали и красивите цветове, които съчетават с въображение и вкус. Никога не прекаляват с орнаментите, мразят крещящите щампи и гигантските бижута. Това, което Близнаците нямат, е собствен стил. Затова облеклото им е нелошо, но безинтересно. Липсва му обединяваща идея и революционна дързост. Иначе могат с лекота да имитират всякакви стилове. Никога не се колебаят как трябва да се облекат за всякакви поводи – коктейл, театър или кръчма.

Рак

Модни терористи

Дизайнерите Вера Уанг, Джорджо Армани, Оскар де ла Рента, Лазаро Ернандес и Ели Сааб са родени под този знак. И, докато те определят насоките на висшата мода и претапортето, редовите Раци смилат тези насоки през собствените си виждания и – voila! Резултатът е Рак като от корицата на модно списание. Разбира се, не всички са еднакво стилни. В лошия си вариант дизайнерът по душа Рак се превръща в моден терорист. Друга тяхна слабост е, че поради суетливост в опит да се нагласят “перфектно” с един детайл могат да развалят цялата композиция.

Лъв

Екстравагантни диктатори

Лъвовете не страдат нито от липса на дързост, нито от недоимък на вкус. Съчетанията им са ексцентрични – ултракъси полички, ярки цветове, чудовищни щампи и обувки от близкото бъдеще. Бижутата им не говорят – те крещят. За разлика от Овена, чийто вкус също е доста дързък и еклектичен, Лъвът е и изискан. Може да се каже, че е моден диктатор с един-единствен достоен последовател – самият той. Проблемът настъпва, след като навършат 30 г. Лъвовете (особено жените) продължават да се обличат като тийнейджъри, дори и в златната си есен.

Дева

Елегантни и предвидими

Вкусът на повечето Деви е безупречен. Обличат се изискано и функционално. Обичат скъпи, качествени и маркови дрехи – даже може да се каже, че залитат по тях. Обувките, чантите и аксесоарите им трябва да са от най-висока класа. Ако не познавате Деви и се чудите какъв точно е този така изискан техен стил, мислете за Карл Лагерфелд, Том Форд и Стела Маккартни. И тримата са родени под този знак. Недостатък, ако има такъв, е това, че спазват твърде стриктно модните рамки дори и когато са твърдо решени да бъдат оригинални и дръзки.

Везни

Маркопоклонници без усет

Може ли да се каже, че маркопоклонници като Везните, хора, които държат прекомерно на външния си вид, обичат лукса и са готови да платят неразумни суми за часовник или обувки, изглеждат безлично? Не, разбира се. Те изглеждат добре. Почти винаги. Но им липсва усещане за стил. Нито една Везна не би успяла да съчетае безумни парцалки с грозни обувки и просташки аксесоари и да получи, сякаш по алхимичен път, секси ансамбъл. Това го може Овенът. Не притежават нито екстравагантността на Лъва, нито изискаността на Девата, нито усета за красота на Рака.

Скорпион

Дрехата е за събличане

Дрехата за тях е нещо, което служи за събличане. При добра възможност Скорпионите се обличат прилично, но обикновено си имат други по-важни занимания от това по цял ден да мислят за мода и стил. Ако се случи да са по-кокетни от събратята си по жило или ако имат желание и стимул да се издокарат, могат да бъдат убийствено елегантни или неустоимо сексапилни. Както вече споменахме обаче, това не им е приоритет в живота. Сигурно и по тази причина Скорпионите не проявяват и грам въображение, когато стане въпрос за облекло.

Стрелец

Не са далтонисти – така си ходят

Свободната му душа не търпи предразсъдъци нито по отношение на формата, нито на материите, а още по-малко във връзка с цветовете и тяхното съчетаване. Той не е далтонист – просто така си ходи. Обича дръзки модели, често отвъд рамките на общоприетото и дори разумното. Модната лудост на Стрелеца е избила в правилната посока у дизайнерите Джил Сандърс, Джон Галиано и Джани Версаче. Но само човек, който не познава представители на този знак, не е наясно до какви чудовищни крайности биха могли да стигнат – ей така, от чисто предизвикателство.

Козирог

Без изненади

От Козирога не очаквате никакви неприятни изненади. Техният стил на обличане може да бъде наречен култивиран и възпитан. Особено в сравнение с този на Стрелеца и Овена. Обичат маркови дрехи, изчистени форми и класически комбинации. Мразят да излизат извън клишето, което означава, че никога не рискуват с неутвърдени неща. Например не биха комбинирали цветове, за които още в детската градина са им набили в главите, че не се съчетават. Тъй като са и доста суетни и обичат хубавите и скъпи вещи, аксесоарите им обикновено са прекрасни.

Водолей

Меко казано, особен стил

Докато на някои им липсва въображение, на Водолея Господ е дал фантазия в излишък. Това не е предположение, а емпирично потвърден факт. Погледнете само как се обличат! Стилът на всеки конкретен Водолей е твърде различен, за да се правят обобщения, и все пак има едно общо качество – той е, меко казано, особен. Не в добрия смисъл на думата. Проблемът се задълбочава и от това, че представителите на този знак не смятат за нужно да се харесват на околните. На тях им стига собственото одобрение. Резултатът е разностилие, подобаващо на луд гений – но физик или математик.

Риби

Отнесени от вихъра

Рибите, особено жените, съвсем лесно могат да бъдат разпознати по шармантното си облекло. Те обичат воланчета, финтифлюшки, пеперудки и цветенца, по възможност в розово, небесносиньо и лимоненожълто. Романтичното облекло гарнират с подрънкващи и звънтящи герданчета и широкополи капели. С вид на тотално отнесени от вихъра те се носят на три сантиметра над земята. Мъжете пък обличат… дрехи. Лишени от преимуществото на нежния пол, те няма как да изразят романтичната си душа чрез модния си избор, затова не се и опитват.


материал на Trud. bg

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+